Nikon Imaging | België | Europe

Of u nu de hele wereld afreist of plaatsen dichter bij huis verkent, om het meeste uit elke bestemming te halen hebt u een camera nodig met een uitstekend objectief dat capabel en flexibel genoeg is om foto's te maken die zich van de rest onderscheiden.
Factoren zoals wisselende licht- en weersomstandigheden vormen ontelbare uitdagingen én kansen voor fotografen. Maar ook al bent u op de juiste plek, met een creatieve compositie, zonder het juiste objectief bent u nergens.
Eén fotograaf. Eén dag. Vijf objectieven. Nikon gaf de Spaanse fotograaf Ibai Acevedo de opdracht om met vijf verschillende NIKKOR-objectieven met vast brandpunt op één dag vijf verschillende locaties te fotograferen in zijn thuisstad Barcelona. Nikon wilde laten zien hoe een vast-brandpunt-objectief fotografen in staat stelt zich onder te dompelen in hun bestemming en via interactie met hun omgeving tot de beste resultaten te komen.

Stralend witte stranden | AF-S NIKKOR 24mm f/1.4G ED

Stranden zitten boordevol met afleidingen, maar de AF-S NIKKOR 24mm f/1.4G ED is het perfecte objectief voor deze omgeving. De groothoek legt de ambiance en de sfeer vast zonder vertekening, met veel scherpte, zelfs in fel licht. Door de kleine scherptediepte kon Ibai de strandwacht scherp in beeld krijgen en de zee van parasols vooraan in het beeld vervagen.

Straatleven | AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G

Misschien vindt u het lastig om een mooie scène in een zee van mensen te ontdekken, maar er bestaan manieren om u aan de menigte te onttrekken door te kijken welke andere onderwerpen u in het beeld kunt opnemen. Ibai vond een positie boven de menigte waardoor de drukke promenade goed afsteekt tegen de kalmte erboven. Nadat de fotograaf de perfecte compositie had bepaald, versterkte de AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G het eindresultaat. Het diafragma zorgde voor een uitmuntende scherptediepte en gaf een schitterende textuur aan de tunnel van bomen, met een mooie vervaging achteraan in het beeld.

Abstracte architectuur | AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G

Bij het fotograferen van architectuur kunt u experimenteren met compositie en scherptediepte. De AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G blinkt uit door tegelijkertijd diepte en breedte vast te leggen, terwijl het objectief ook effectief is bij weinig licht, mocht u binnen fotograferen. In tegenstelling tot de duizenden afgezaagde foto's van de Sagrada Familia legde Ibai de reflectie van het iconische gebouw in een vijver in de buurt vast. Dankzij het objectief kan de foto zelfs voor een schilderij worden aangezien, met waterrimpelingen en bosschages als omlijsting.

Het perfecte portret | AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G

Een van de mooie dingen van reisfotografie is dat je door middel van gezichten verhalen kunt vertellen. Veel steden hebben historische wijken die een interessant decor vormen voor portretten. De Gotische wijk in Barcelona was de perfecte omgeving om de kwaliteiten van de AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G te laten zien.
Dit is het ideale portretobjectief dat ongelooflijk veel details kan vastleggen. Het objectief geeft een vloeiende bokeh en trekt daarmee de blik van de toeschouwer.

De ideale zonsondergang | AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G

Zonsondergangen zijn prachtig, maar wel wat gewoontjes in de fotografie. Het is moeilijk een opname te maken die uitsteekt boven al die miljoenen andere foto's. Ibai maakte deze foto in een pretpark dat uitkijkt over een prachtige kerk, de Temple Expiatori del Sagrat Cor. Hij zat in het reuzenrad op een heel hoog uitkijkpunt en wist daardoor zowel de kerk als het licht van de ondergaande zon vast te leggen. De AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G was door zijn hoge lichtgevoeligheid cruciaal voor deze opname, omdat hij eenvoudig kan worden aangepast aan het wisselende licht in de avond.

Wat zit er in je fototas?

AF-S NIKKOR 24mm f/1.4G ED

AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G

AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G

AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G

AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G

D750