09-01-2018

NIKON INTRODUCEERT EEN NIEUW VEELZIJDIG TELEOBJECTIEF VOOR PROFESSIONELE SPORT- EN NATUURFOTOGRAFEN

Groot-Bijgaarden, 9 januari 2018: Nikon introduceert de AF-S NIKKOR 180–400mm f/4E TC1.4 FL ED VR, het eerste teleobjectief in het NIKKOR-assortiment met een ingebouwde 1,4x-teleconverter. Dit zoomobjectief produceert altijd scherpe en stabiele beelden en biedt een bereik van 560 mm zodra het onderwerp daarom vraagt.

Van het stadion tot de bergen, met de AF-S NIKKOR 180–400mm f/4E TC1.4 ligt elke fotokans voor het grijpen. Met de degelijke en goed geplaatste schakelaar kan de teleconverter eenvoudig en handig worden geactiveerd. Fotografen kunnen het zoombereik vergroten van 180-400 mm (f/4) tot 560 mm (f/5.6) zonder hun grip op de camera aan te passen of hun oog van de zoeker te halen. Dankzij het geavanceerde optische ontwerp kunnen fotografen hun bereik vergroten zonder aan scherpte in te boeten. En Nikon’s vibratiereductie (VR) biedt een voordeel van vier stops, zelfs wanneer de teleconverter is geactiveerd. SPORT VR volgt trefzeker snelbewegende onderwerpen en de geavanceerde autofocus staat garant voor een uitmuntende onderwerpherkenning. Ergonomische voordelen zijn onder meer het feit dat de gebruikelijke posities van de zoom- en scherpstelring zijn omgewisseld voor een beter uitgebalanceerde bediening en een fluorietlenselement dat gewicht bespaart.

Maarten Goossens, NPS manager bij Nikon BeLux: “Dit teleobjectief is ontwikkeld om tegemoet te komen aan de vereisten van professionele sport- en natuurfotografen die tot het uiterste gaan om hun foto te kunnen maken. De vooruitgang in optische technologie betekent dat we nu meer veelzijdigheid en een groter bereik kunnen bieden, zonder concessies te hoeven doen aan gewicht en prestaties. Je hoeft niet zo vaak van objectief te wisselen en dat houdt in dat je minder kansen mist wanneer je buiten op locatie aan het werk bent.”

Overzicht van belangrijke kenmerken

- Ingebouwde 1,4x-teleconverter: het zoombereik van 180-400 mm (f/4) kan worden uitgebreid tot 560 mm (f/5.6).
- Scherp op elke afstand: doe uw voordeel met de scherpte van rand tot rand over het gehele zoombereik, zelfs als u fotografeert met het grootste diafragma.
- Snel en stabiel: dankzij VR is het mogelijk te fotograferen met sluitertijden die tot wel vier stops langer zijn dan anders mogelijk zou zijn.¹ SPORT VR volgt trefzeker snelbewegende onderwerpen.
- Altijd accuraat: de geavanceerde AF-tracking houdt snelbewegende onderwerpen scherp in het vizier. Een elektromagnetisch diafragma zorgt voor een exacte belichting bij hoge beeldsnelheden.
- Klaar voor de natuur: elk bewegend onderdeel van het objectief is volledig afgedicht en weerbestendig. De fluorcoat stoot actief water, stof en vuil af zonder dat dit ten koste gaat van de beeldkwaliteit.

¹ Op basis van CIPA-normen.