Nikon Imaging | België | Europe

01-04-2018

NIKON WERKT IN 2018 SAMEN MET NOOR VOOR REPORTAGE EN MASTERCLASSES

Amsterdam, Nederland, 1 april 2018: Nikon en NOOR werken opnieuw samen in 2018 om het Amsterdamse collectief van documentairefotografen te ondersteunen bij het vertellen van waardevolle verhalen. Nikon levert camera's en lensapparatuur voor langlopende NOOR-projecten die aandacht schenken aan zorgwekkende wereldwijde problemen. Dankzij de Nikon-NOOR Academy-training wordt hun expertise via deze samenwerking ook overgebracht naar ambitieuze documentairefotografen in heel Europa.

NOOR groepsprojecten die door Nikon worden ondersteund, gaan onder andere over Climate Change, waarmee de problemen die voortvloeien uit milieuveranderingen en de stijging van de zeespiegel in twee hoofdstukken worden behandeld - Consequences en Solutions. Hun groepsproject Modern Day Slavery onderzoekt mensenhandel en de wereldwijde slavenhandel die vandaag de dag nog steeds gaande is.

De Nikon-NOOR Academy begon haar seizoen van 2018 met lentetrainingen in Polen, Zweden en België. Meer datums worden later in het jaar bekendgemaakt. Elke masterclass zal 15 deelnemers op elke locatie toewijzen, in nauwe samenwerking met vooraanstaande fotojournalisten om hun portfolio's aan te scherpen. Deelnemers worden begeleid om hun beeldsequentie en visuele vertelkunst te verbeteren, en leren essentiële vaardigheden om veldwerk uit te voeren en hun verhalen te verkopen. NOOR-begeleiders bieden inzicht in hun werk dat ze over de hele wereld uitvoeren over onderwerpen als sociale verandering, conflicten en milieuproblematiek. Nikon sponsort de Academy om ervoor te zorgen dat collegegeld voor alle aanwezigen gratis is, om getalenteerde jonge documentairefotografen aan te moedigen en een boost aan hun carrière te geven.

Michel du Croix, algemeen directeur (General Manager) van Nikon Europe - Afdeling klantervaring zei:

"Nikon is trots op de bijdrage die de samenwerking met NOOR levert aan het documenteren van levensbelangrijke kwesties en het inspireren van een nieuwe generatie fotografen via de Nikon-NOOR Academy. We willen iets terugdoen voor de fotografiegemeenschap door overtuigende en stimulerende reportage te ondersteunen en expertise te delen met opkomende fotojournalisten."

Zie voor meer informatie:

http://noorimages.com/announcing-the-2018-nikon-noor-academy-masterclasses/