Nikon Imaging | België | Europe

14-06-2018

Nikon kondigt de ontwikkeling van de AF-S NIKKOR 500mm f/5.6E PF ED VR aan

Dit nieuwe teleobjectief met een vaste brandpuntsafstand biedt superieure wendbaarheid en optische prestaties

Amsterdam, 14 juni 2018: Nikon kondigt vandaag de ontwikkeling aan van de AF-S NIKKOR 500mm f/5.6E PF ED VR, een superteleobjectief met een vaste brandpuntsafstand dat compatibel is met Nikon FX-formaat digitale SLR-camera's.

Het krachtige AF-S NIKKOR 500mm f/5.6E PF ED VR-objectief is aanzienlijk kleiner en lichter dan andere objectieven met dezelfde brandpuntsafstand doordat gebruik is gemaakt van hetzelfde type PF-lenselement (Phase Fresnel) als in het AF-S NIKKOR 300mm f/4E PF ED VR-objectief, dat in januari 2015 op de markt werd gebracht. Dit compacte objectief maakt fotograferen uit de hand gemakkelijk terwijl het dankzij zijn draaggemak geschikt is voor allerlei verschillende opnameomstandigheden, van het vastleggen van snel bewegende onderwerpen op sportevenementen tot het fotograferen van onvoorspelbare wilde dieren.

De introductiedatum en adviesprijs van het objectief worden op een later datum bekendgemaakt.

Het PF-lenselement (Phase Fresnel) van Nikon

Het PF-lenselement (Phase Fresnel) is ontwikkeld door Nikon en biedt een superieure correctie van chromatische aberratie wanneer het wordt gecombineerd met een gewoon lenselement van glas. Door het gebruik van een PF-lenselement kan met minder lenselementen een opmerkelijk compact en licht objectief worden gerealiseerd.