03-10-2007

NIKKOR objectieven: 40 miljoen ...

NIKKOR spiegelreflexobjectieven: 40 miljoen en we gaan door

Nikon Corporation heeft bekend gemaakt dat er momenteel wereldwijd meer dan 40 miljoen exemplaren zijn geproduceerd van de toonaangevende verwisselbare NIKKOR objectieven voor spiegelreflexcamera's. Hieruit blijkt eens te meer dat amateurs en professionele fotografen over de hele wereld de voorkeur geven aan Nikon.

In 1959, 48 jaar geleden, introduceerde Nikon voor het eerst NIKKOR objectieven met een F-vatting, samen met de eerste spiegelreflexcamera van het bedrijf, de Nikon F. Fotografen vielen direct voor de uitzonderlijke prestaties, duurzaamheid en betrouwbaarheid van deze camera. Deze passie weerspiegelt zich in de trotse aankondiging dat de productie nu de grens van 40 miljoen heeft overschreden.

Toen NIKKOR objectieven voor het eerst werden geïntroduceerd in 1932, konden de objectieven niet alleen worden bevestigd op Nikon-camera's, maar ook op Leica- en Contax-camera's. Sindsdien heeft Nikon aan deze standaard (een bajonetvatting met een diameter van 44 mm) vastgehouden, zodat een ongeëvenaarde compatibiliteit wordt geboden met elke nieuwe Nikon-camera tot en met de nieuwste digitale reflexcamera's. In de loop van de tijd zijn de objectieven aangepast en zijn er nieuwe technologieën en verbeteringen aan het ontwerp toegevoegd die te maken hebben met autofocus, een groter diafragma en de aanzienlijke toename in de snelheid van informatie-uitwisseling met de camerabody.

Er zijn momenteel 62* NIKKOR objectieven die uitsluitend kunnen worden gebruikt met Nikon-reflexcamera's, aangevuld met fisheye-, tele-, zoom- en micro-objectieven en andere accessoires. Elk objectief bevat een groot aantal Nikon-technologieën, die er allemaal op zijn gericht om gebruikers betere foto's te laten maken en zowel professionals als amateurs een ultieme ervaring te bieden. Schaduwbeelden en schitteringen worden verminderd door Nanokristal AR Coating, terwijl lenselementen van ED-glas met extra-lage Dispersie de chromatische aberratie tot het minimum beperken, wat een superieure scherpte en kleurcorrectie oplevert.

Elk NIKKOR objectief is ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd met de zorg en aandacht voor details die u van Nikon verwacht. Daardoor beleeft elke enthousiaste fotograaf de ultieme fotografische ervaring. Elk objectief wordt onderworpen aan strenge tests en onderzoeken, zodat elk exemplaar de strikte kwaliteitscontroles van Nikon doorstaat en de gebruiker het objectief in het volste vertrouwen kan aanschaffen. Elk objectief voldoet daardoor aan de behoeften van elke fotograaf en overtreft zelfs zijn of haar verwachtingen.

Over Nikon

Nikon Corporation, wereldleider op het gebied van camera's, beeldverwerking en optiek, is opgericht op 25 juli 1917 in Tokio, Japan. Nikon begon als optisch bedrijf en produceerde microscopen, telescopen, bewakingsapparatuur en optische meetapparatuur.

In de jaren dertig werd NIKKOR geïntroduceerd als merknaam voor de fotografische objectieven van het bedrijf. In 1946 begon het bedrijf met de productie van een kleinbeeldmeetzoekercamera met verwisselbaar objectief, de eerste Nikon-camera. Het succes van deze Nikon Rangefinder werd gevolgd door de introductie van de klassieke Nikon F-spiegelreflexcamera (SLR of Single Lens Reflex) in 1959, gebouwd met de technologische kennis en precisie die kenmerkend zijn voor Nikon-producten.

Ook in de 21e eeuw is Nikon nog steeds toonaangevend, dankzij hun populaire en hooggewaardeerde analoge en digitale camera's, van de COOLPIX-consumentenlijn tot de geavanceerde professionele digitale spiegelreflexcamera's. In augustus 2007 is een nieuwe mijlpaal bereikt doordat de productie van de verwisselbare NIKKOR objectieven de 40 miljoen is gepasseerd.

Of het nu gaat om hun toonaangevende camera's of hun objectieven, optiek, accessoires en software, Nikon krijgt de voorkeur van zowel professionele als amateur-fotografen.

*Inclusief drie teleconverters en twee automatische tussenringen.