20-11-2007

De Koning, hij gebruikt een Nikon

Brussel, 15 november 2007 – Met al 90 jaar kennis en ervaring maakt Nikon camera’s en lenzen voor fotografen wereldwijd, en dat mag beloond worden! Vanaf vandaag is Nikon een officieel en gebrevetteerd leverancier aan het Belgische Hof.

De titel van hofleverancier wordt jaarlijks door de Koning uitgereikt via de vzw ‘De Gebrevetteerde Hofleveranciers van België’. Deze vzw, die opgericht werd in 1988, bestaat uit een speciaal samengestelde raad die samen met de Koning alle leveranciers evalueert op kwaliteit om er uiteindelijk het brevet aan toe te kennen.

“De titel van Hofleverancier is een mooie erkenning”, zegt Dominic Schouterden, Country Manager bij Nikon Belux. “Dat we dit brevet in ontvangst mogen nemen is een duidelijk teken van de hoogstaande kwaliteit die garant staat met de naam:Nikon.”

Over Nikon:

Nikon Corporation, wereldleider op het gebied van camera's, beeldverwerking en optiek, is opgericht op 25 juli 1917 in Tokio, Japan. Nikon begon als optisch bedrijf en produceerde microscopen, telescopen, bewakingsapparatuur en optische meetapparatuur.

In de jaren dertig werd NIKKOR geïntroduceerd als merknaam voor de fotografische objectieven van het bedrijf.

In 1946 begon het bedrijf met de productie van een kleinbeeldmeetzoekercamera met verwisselbaar objectief, de eerste Nikon-camera. Het succes van deze Nikon Rangefinder werd gevolgd door de introductie van de klassieke Nikon F-spiegelreflexcamera (SLR of Single Lens Reflex) in 1959, gebouwd met de technologische kennis en precisie die kenmerkend zijn voor Nikon-producten.

Ook in de 21e eeuw is Nikon nog steeds toonaangevend, dankzij hun populaire en hooggewaardeerde analoge en digitale camera's, van de COOLPIX-consumentenlijn tot de geavanceerde professionele digitale spiegelreflexcamera's. In augustus 2007 is een nieuwe mijlpaal bereikt doordat de productie van de verwisselbare NIKKOR objectieven de 40 miljoen is gepasseerd.

Of het nu gaat om hun toonaangevende camera's of hun objectieven, optiek, accessoires en software, Nikon krijgt de voorkeur van zowel professionele als amateur-fotografen.