03/06/2013

Nikon Europe lanceert nieuwe website

Amsterdam, 3 juni 2013 Nikon Europe kondigt vandaag de lancering aan van hun nieuwe website, die volledig opnieuw is ontworpen ten opzichte van zijn voorganger, met een gebruiksvriendelijke productnavigatie en inspirerende beelden, zodat klanten de wereld van Nikon nog beter begrijpen. De nieuwe website is al live in 26 talen voor 36 markten in Europa en in Zuid-Afrika. Het adres is www.europe-nikon.com.

“Onze website is de gezaghebbende bron van informatie over Nikon. Wanneer we nieuwe producten uitbrengen, zien we dat het verkeer toeneemt tot wel zeven of acht miljoen bezoekers per dag”, aldus Danielle Walsh, Interactive Marketing Manager, Nikon Europe. “Daarom hebben we de site volledig opnieuw ontworpen en ontwikkeld om een zo breed mogelijk publiek te trekken. Dus of u nu onderzoek doet voor uw eerste compactcamera of een professionele fotograaf bent die alle ins en outs van het vak kent, de nieuwe website biedt een intuïtieve navigatie naar de informatie die u zoekt.”

Bezoekers van de nieuwe website, die een consistenter beeld geeft van het merk Nikon doordat deze de esthetiek en het ontwerp van de I AM Nikon-marketingcampagne weerspiegelt, beschikken over meer mogelijkheden dan ooit tevoren.

Productinformatie is nu gemakkelijk toegankelijk via een intuïtieve navigatie met eenvoudige hulpmiddelen om producten te vergelijken en te selecteren. Producten kunnen worden vergeleken via filter- en sorteerfuncties, terwijl voorbeeldfoto’s en video’s over de belangrijkste productkenmerken bezoekers een goed beeld geven van de mogelijkheden van de geselecteerde camera.

De website bevat nog steeds speciale gedeelten voor service en ondersteuning, leden van de pers en professionele fotografen.

Walsh vervolgt: “Bij Nikon leggen we de nadruk op fotografie, foto’s, bewegende beelden en de beeldende kunsten. Nu wordt dit ook op internet weerspiegeld door onze nieuwe aantrekkelijke officiële website. We verwachten dat mensen die onze nieuwe site bezoeken, meer tijd zullen doorbrengen om onze wereld te ontdekken.”

Perfect Fools, een webontwerpbureau met vestigingen in Amsterdam en Stockholm, is verantwoordelijk voor het nieuwe ontwerp van de website van Nikon Europe. De website is volledig geïntegreerd met Nikon’s sociale mediakanalen waaronder facebook.com/IAMNikon en het Nikon-blog.