14/06/2012

AF-S DX NIKKOR 18-300 mm f/3.5-5.6G ED VR - Eén objectief voor alles

Amsterdam, Nederland, 14 juni 2012 – Nikon kondigt vandaag een nieuw, krachtig zoomobjectief in DX-formaat aan, met een bereik van groothoek tot superzoom én vibratiereductie. Dit nieuwe objectief, met een ultrahoge zoomratio van 16.7 en een ongelooflijk breed brandpuntbereik van 18-300 mm, is een fantastische allrounder voor fotografen met een brede interesse.

Zurab Kiknadze, Product Manager Lenses, Accessories & Software, Nikon Europe zegt: "Het leuke aan het nieuwe 18-300 mm DX-objectief is dat je een hele dag uit fotograferen kunt gaan, zonder dat je een tas vol accessoires hoeft mee te nemen. Fotografen die graag lichtbepakt op pad gaan hoeven geen compromissen meer te sluiten over wat ze fotograferen, want het aanzienlijke zoombereik is geschikt voor bijna alle mogelijke situaties".

Met zijn flexibel bereik van groothoek tot superzoom is dit 16.7 zoomobjectief perfect voor op reis, of voor wanneer je maar één objectief wil meenemen. Het aanzienlijke brandpuntbereik van 18-300 mm (in FX-formaat/35mm equivalent aan 27 tot 450 mm) dekt de meest gebruikelijke brandpuntsafstanden en gaat verder dan vele vergelijkbare objectieven door een bereik van 300 mm en een maximaal diafragma van f/5.6 te bieden in het telebereik. Van weidse landschappen tot haarscherpe portretten en actiefoto's, dit objectief kan het allemaal aan.

Het ruime afstandspuntbereik wordt ondersteund door Nikons vibratiereductiesysteem van de tweede generatie (VRII), voor een aanzienlijk scherper beeld in het hele zoombereik en beduidend minder beeldvervaging, zelfs bij extreme teleshots. Drie extra lage dispersie (ED) glazen elementen en drie asferische objectiefelementen zorgen voor hoge resolutie en superieur contrast, en de ronde diafragmaopening met negen bladen doet voorwerpen die uit focus zijn toch soepel samensmelten. Nikons compacte Silent Wave Motor-technologie (SWM) combineert een vlugge en precieze automatische scherpstelling met een superstille werking.

Een handige zoomvergrendeling houdt het objectief veilig op zijn plaats wanneer het niet wordt gebruikt, en het heeft ook een metalen vatting met rubberdichting zodat het is beschermd tegen stof en vocht.

Dit objectief wordt geleverd met het objectieftasje CL-1120 en met zonnekap HB-58.