14-04-2020

NIKON WINT VIER TIPA WORLD AWARDS VOOR PRODUCTEN UIT HAAR ASSORTIMENT D-SLR-CAMERA´S, SYSTEEMCAMERA´S EN NIKKOR-OBJECTIEVEN

Amsterdam, 14 april 2020: Nikon is verheugd te kunnen aankondigen dat het vier TIPA World Awards 2020 heeft gewonnen in vier afzonderlijke productcategorieën. De Nikon D780, de Nikon Z 50, de AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR en de NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct zijn in hun respectievelijke categorieën bekroond door een panel van TIPA-redacteuren die de producten beoordeelden aan de hand van criteria voor de kwaliteit, de prestaties en de waarde.

Nikon-producten behaalden succes in de volgende categorieën:

  • Best DSLR Expert Camera: Nikon D780
  • Best APS-C Camera Advanced: Nikon Z 50
  • Best DSLR Professional Lens: AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR
  • Best Mirrorless Prime Standard Lens: NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct  

Opmerkingen van de TIPA over de Nikon D780:

"Met de D780 heeft Nikon een instant klassieker gecreëerd. De camera deelt het DNA van de legendarische D750 en bevat daarbij veel van de nieuwste technologieën die ook worden aangetroffen in systeemcamera´s uit de Z-serie van Nikon. Wat betreft snelheid, beeldverwerking, videomogelijkheden en autofocusprestaties voldoen de resultaten aan alle wensen op het verlanglijstje van de fotograaf, zoals twee UHS-II-kaartsleuven en twee uitlezingsstanden, waarvan de ene stand speciaal is bestemd voor een uitgebreid dynamisch bereik en de andere voor een hogere versterking voor betere prestaties bij weinig licht."

Opmerkingen van de TIPA over de Nikon Z 50:

"De systeemcamera Nikon Z 50 met Z-vatting is ideaal voor foto´s/video´s van het gezin en van reizen en voor creatieve foto´s/video´s. Gebruiksgemak en een compact formaat zijn gecombineerd met uitgebreide creatieve bedieningsfuncties, waaronder eenvoudig schakelen tussen foto's en video's, eenvoudige verbindingsmogelijkheden en tal van effecten van Creatieve Picture Controls. Het grote kantelbare lcd-scherm biedt een helder beeld, zelfs in lastige lichtomstandigheden, met slimme en toegankelijke instelschijven en menustructuren, een indrukwekkende snelheid van 11 bps (continue AF) en een groot ISO-bereik."

Opmerkingen van de TIPA over de AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR:

"Het AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR-objectief biedt een ideale oplossing als u met één objectief sport, wilde dieren en selecte portretten wilt fotograferen. Het objectief is gebouwd met het oog op gebruik buitenshuis, of het nu in een sportstadion of in de wildernis is, en beschikt over een robuuste weerbestendige constructie en VR met 4-stops, inclusief een speciale stand SPORT VR voor snel bewegende onderwerpen. Even indrukwekkend zijn de kortste scherpstelafstand van twee meter en de aanpassingsfuncties die veel nuttige hulpmiddelen bieden om de actie vast te leggen."

Opmerkingen van de TIPA over de NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct:

"Superieure foto´s bij weinig licht is een van de kenmerken van het NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct-objectief. Dit fascinerende objectief is ontworpen om zelfs bij een maximaal diafragma lichtvlekken te elimineren wanneer puntlichtbronnen worden gefotografeerd. Het objectief biedt ongelooflijke resultaten bij opnamen van nachtscènes, landschappen en natuur bij zonsopgang of schemering, bij astrofoto´s en zelfs bij portretten met tegenlicht en spiegelende hoge lichten achter het onderwerp. Opmerkelijk is dat dit objectief met handmatige scherpstelling pas echt laat zien hoe briljant het is bij opnamen met een groot diafragma, die helderheid en een uiterst realistisch weergave over het gehele beeld bieden."

De TIPA World Awards worden alom erkend als eerbetoon aan topklasse bedrijven en producten van de hoogste kwaliteit in de branche. De onderscheidingen dienen ook als een belangrijke benchmark en leidraad voor consumenten bij het nemen van aankoopbeslissingen.

Ga voor meer informatie naar de TIPA-website: www.tipa.com 

Ga voor meer informatie over de bekroonde producten van Nikon naar: www.europe-nikon.com