11-07-2017

Sneller. Scherper. Beter. De nieuwe AF-P NIKKOR 70–300 mm ED VR-telezoom.

Amsterdam, 11 juli 2017: Nikon geeft sport-, natuur- en reisfotografen de mogelijkheid om betere teleopnamen uit de hand te maken met de nieuwe AF-P NIKKOR 70–300mm f/4.5-5.6E ED VR. Snellere AF met stand SPORT VR brengt actiescènes dichtbij, zonder dat dit ten koste gaat van de scherpte. Dankzij de lichtere, weerbestendige constructie kan dit objectief overal mee naartoe worden genomen.

Van de blik van de winnaar tot voorbij vliegende vogels: met de nieuwste versie van dit full-frame telezoomobjectief maakt u fantastische foto's en films. Net als elk AF-P NIKKOR-objectief beschikt deze versie over Nikon's stappenmotor die extra snel en stil scherpstelt op het onderwerp. De vibratiereductie (VR) is nu sneller, stiller en effectiever. Dit objectief beschikt ook over de stand SPORT VR, die het heeft overgenomen van Nikon's professionele objectieven. SPORT VR is de favoriete stand van actiefotografen en zorgt ervoor dat ze met vertrouwen snelbewegende onderwerpen kunnen volgen, zelfs als deze plotseling van richting veranderen. Andere functies van Nikon's professionele objectieven zijn een elektromagnetisch diafragma dat een nauwkeurigere belichting oplevert bij hoge beeldsnelheden. En schakelaars voor de scherpstelstanden A/M en M/A die het mogelijk maken de scherpstelling handmatig te corrigeren door simpelweg aan de scherpstelring te draaien. In de door sportfotografen zo geliefde M/A-stand kunt u schakelen met nauwelijks tot geen vertraging. De A/M-scherpstelstand is minder gevoelig en verkleint de kans dat u ongewild schakelt naar de handmatige stand.

Dirk Jasper, Manager van Product Marketing bij Nikon Europe: “Het nieuwe AF-P 70–300mm-objectief biedt een heel scala aan nieuwe mogelijkheden voor teleopnamen uit de hand. Nikon heeft een goede naam als het gaat om de integratie van bewezen professionele technologie in betaalbaardere objectieven en dit nieuw zoomobjectief is de meest recente versie die daar zijn voordeel mee doet. Professionele functies zoals SPORT VR en M/A met prioriteit voor handmatige scherpstelling maken het verschil voor fotografen die onder moeilijke omstandigheden werken.”

Een flinke upgrade: nieuwe functies van de AF-P NIKKOR 70–300mm f/4.5-5.6E ED VR

Flexibeler: dit telezoomobjectief van 70-300 mm (105-450 mm bij gebruik met een Nikon DX-formaat SLR) beschikt nu over een kortste scherpstelafstand van 1,2 m over het gehele zoombereik en een maximale reproductieverhouding van 0,25x.
AF-P stappenmotor: voor supersnelle en superstille autofocus. U kunt nu video-opnamen maken waarbij vrijwel geen motorgeluid hoorbaar is.
Geavanceerde vibratiereductie (VR): u kunt nu fotograferen met sluitertijden die tot wel 4,5 stops langer zijn dan anders mogelijk zou zijn.¹
De stand SPORT VR biedt een stabieler zoekerbeeld, wat van pas komt wanneer u zeer snelle bewegingen fotografeert of tijdens panning.
Weerbestendige constructie: ieder bewegend onderdeel van de objectiefcilinder is afgedicht om dit te beschermen tegen stof en waterdruppels.
Elektromagnetisch diafragma met negen lamellen: maakt een consistente automatische belichtingsregeling mogelijk, zelfs tijdens snelle continu-opnamen. De afgeronde diafragmalamellen creëren een natuurlijk uitziende bokeh.
Superieure controle: schakelaars voor A/M- en M/A-scherpstelstand. De scherpstel- en zoomring hebben allebei een ribbelige laag die zorgt voor een goede grip.

¹ Op basis van CIPA-normen.