10-06-2007

Nikon wint de 3 TIPA Awards

Nikon's winnende producten :

Nikon D40x digitale reflexcamera, COOLPIX P5000 en AF-S DX VR Zoom lens werden waren uitgeroepen door TIPA tot de beste van hun klasse.

De Nikon D40x : Beste digitale reflexcamera voor de beginnende fotograaf in Europa 2007.

De Nikon D40x digitale reflexcamera is één van de kleinste en toch snelste digitale reflexcamera die op dit moment op de markt is. De camera heeft een snelle starttijd en kan tot drie beelden per seconde opnemen. Verder is hij voorzien van ingebouwde autofocus, 3D Colour Matrix Metering en automatisch witbalans.

"Met een resolutie van 10 megapixels en een gevoeligheidsbereik van ISO 100 tot 3200 is de Nikon D40x een uitstekende digitale reflexcamera voor iedere beginnende digitale fotograaf. De beeldkwaliteit is superieur en de camera heeft een zeer snelle sluiertijd," aldus de experts van TIPA. "De D40x is licht, compact en voorzien van een 2.5-inch LCD-monitor van hoge kwaliteit voor camera set-up en waarmee u meteen de resultaten kunt zien."

Nikon COOLPIX P5000: Beste compacte digitale camera in Europa 2007

De Nikon Coolpix P5000 is stijvol en compact met zijn afmetingen van 88 mm x 51 mm x 22 mm en slechts 200 gram. Toch heeft deze makkelijke te gebruiken camera een resolutie van maar liefst 10 megapixels en is hij standaard voorzien van een optisch gestabiliseerde f/2.7-5.3, 36 mm - 126 mm 3.5x zoomobjectief. De camera is uitgerust met 16 onderwerpsstanden, zeven filmstanden, een anti-shake stand en een stand voor hoge gevoeligheid.

"De Nikon P5000 verpakt de creatieve mogelijkheden van een digitale reflexcamera in de behuizing van een compactcamera," aldus TIPA. "De camera is ontworpen met een goede grip voor stabiele foto's en heeft zowel een optische zoeker als een grote 2.5-inch LCD-monitor waarmee een precieze compositiebepaling mogelijk is en waarmee u de resultaten meteen kunt zien."

AF-S DX VR Zoom - Nikkor 55-200 mm f/4-5.6G IF-ED objectief: Beste objectief voor de beginnende fotograaf in Europa 2007

Deze 55-200 mm objectief is een betaalbare 3.6x DX zoomobjectief van hoge kwaliteit, die speciaal ontworpen is voor de toonaangevende Nikon D80 en D40/D40x camera's. De AF-S DX VR heeft een zoombereik dat gelijk is aan een 35 mm formaat, 82.5-300 mm zoomlens en is verder uitgerust met Nikon's bekroonde vibratiereductiesysteem en Silent Wave Motor voor een snelle, stille en nauwkeurige autofocus.

"Door deze nieuwe 3.6x telefotozoomobjectief van Nikon is het vibratiereductiesysteem voor iedereen beschikbaar", aldus TIPA. Deze optie verkleint de kans op onscherpe opnames door het trillen van de camera. Dit gebeurt vooral als er met de hand opnames worden gemaakt met tele-objectieven."

Nikon's D40 wint prestigieuze DIWA Gold Award

De wereldwijde autoriteit DIWA heeft de Nikon D40 de Gold Award toegekend vanwege zijn uitstekende prestaties en zijn scherpe prijs. De D40 is een camera voor de beginnende fotograaf, maar is voorzien van een aantal functies die ook te vinden zijn op meer geavanceerde camera's. De eenvoudige bediening, innovatieve functies en de aantrekkelijke vormgeving onderscheiden dit model van andere camera's in zijn categorie.

DIWA-leden bevestigen dat de Nikon D40 veel meer is dan slechts de zoveelste digitale reflexcamera. De D40 is de bijna perfecte digitale reflexcamera, ontwikkeld door Nikon die jarenlange ervaring heeft en bekend staat om zijn hoogwaardige kwaliteit. De camera zit boordevol met de belangrijke snufjes uit de geavanceerde Nikon-modellen, met nadruk op de prestaties in plaats van marketingtrucjes en stunts."