2/4/2015

Nikon 1 J4, Nikon 1 S2 en de COOLPIX S6900 winnen 'red dot award: product design 2015'

Amsterdam, 2 april 2015 – Nikon kondigt met trots aan dat drie producten de prestigieuze 'red dot award: product design 2015', gesponsord door het Duitse Design Zentrum Nordrhein Westfalen, hebben ontvangen. De Nikon 1 J4 en Nikon 1 S2, geavanceerde camera's met verwisselbare objectieven, en de COOLPIX S6900 digitale compactcamera zijn allemaal onderscheiden voor hun kwaliteit en ontwerp.

De 'red dot award: product design' is uitgegroeid tot een van de belangrijkste en meest prestigieuze ontwerpprijzen ter wereld. Dit jaar namen ontwerpers en bedrijven uit 56 landen deel met in totaal 4.928 producten. De prijs werd uitgereikt voor producten die de afgelopen twee jaar zijn uitgebracht en die uitblinken in negen aspecten, waaronder innovatie, functionaliteit, ergonomie, ecologie en duurzaamheid.

De winnaars zijn van 30 juni 2015 tot 26 juli 2015 te zien op een speciale tentoonstelling in het Red Dot Design Museum op de werelderfgoedlocatie Zeche Zollverein in het Duitse Essen.

Nikon 1 J4

De Nikon 1 J4 levert geweldige prestaties op het gebied van het volgen van bewegende onderwerpen, met de hoogste* snelheid van continu-opnamen van ongeveer 20 fps met AF-tracking. De camera met verwisselbare objectieven beschikt over een verscheidenheid aan functies voor het maken van foto's en opnemen van films, dit alles in een lichte, compacte body. Het TFT lcd-touchscreen zorgt voor intuïtieve bediening en dankzij de ingebouwde Wi-Fi® functie is het overzetten en delen van hoogwaardige opnames zeer eenvoudig.

* Van digitale camera's met verwisselbare objectieven die verkrijgbaar zijn vanaf 2 april 2015. Op basis van onderzoek door Nikon.

Nikon 1 S2

Met de Nikon 1 S2 kunnen gebruikers die geen ervaring hebben met verwisselbare objectieven, prachtige beelden vastleggen dankzij de eenvoudige bediening. Het minimalistische ontwerp van de compactcamera is beschikbaar in vier kleuropties, inclusief rood en geel, met bijpassende objectieven.

COOLPIX S6900

De COOLPIX S6900 is een digitale compactcamera met 12x optische zoom en een aantal functies waarmee gebruikers eenvoudig zelfportretten kunnen maken. Dit zijn onder andere een kantelbare lcd-monitor waarmee opnamen kunnen worden gemaakt vanuit lage of hoge standpunten, een ingebouwde camerastandaard en een voorontspanknop. Ook biedt deze camera uitstekende bediening en is deze voorzien van spannende functies inclusief Bewegingssturing, waarmee de camera op afstand kan worden bediend met de handpalm, en dankzij de ingebouwde Wi-Fi® en NFC-functionaliteit is delen ook zeer eenvoudig.

Meer informatie over de Red Dot Design Awards vindt u op de website http://en.red-dot.org/