9/4/2015

Nikon valt in de prijzen bij de 2015 TIPA awards met prijzen voor de D810, D5500 en COOLPIX P610

Amsterdam, 9 april 2015 -Nikon maakte vandaag bekend dat drie van zijn producten zijn bekroond met de 2015 TIPA-award (Technical Image Press Association).

TIPA, een wereldwijde organisatie vertegenwoordigd door foto- en imagingtijdschriften over de hele wereld, heeft de prijzen aan Nikon toegekend voor 'Best Professional DSLR' (Beste professionele DSLR) voor de Nikon D810, 'Best Entry Level DSLR' (Beste DSLR op instapniveau) voor de Nikon D5500 en 'Best Superzoom Camera' (Beste camera met superzoomfunctie) voor de Nikon COOLPIX P610.

De winnaars worden gekozen door redacteurs van 27 fotografietijdschriften uit 16 landen en uitgereikt aan producten die volgens de jury het best zijn in hun categorie als het gaat om algehele kwaliteit, prestaties en voordelen voor de beoogde eindgebruiker. De TIPA-redacteurs richten zich vooral op accountinnovatie, het gebruik van geavanceerde technologie, ontwerp en ergonomie, gebruiksgemak, en de prijs-prestatieverhouding.

TIPA Best Professional DSLR: Nikon D810

De Nikon D810 is een 36,3-megapixel DSLR met een FX-formaat sensor ontworpen zonder een optisch laagdoorlaatfilter. De camera maakt afbeeldingen met volledige resolutie met maximaal 5 frames per seconde met betere ruisonderdrukking in het ISO 64-12800 bereik, wat kan worden uitgebreid naar ISO 32-51200, en maakt video-opnamen in Full HD. Nikon's systeem voor onderwerpherkenning met de 91.000 pixel 3D-kleurenmatrixmeting voorziet, zelfs onder moeilijke lichtomstandigheden, in uitgebalanceerde belichtingen dankzij belichting, AF, witbalans en i-DDL-flitssturing. Voor videografen biedt de D810 HDMI, ingebouwde time-lapse- en intervaltimer, een ingebouwde microfoon met selecteerbaar bereik voor de stemfrequentie, fulltime servo-AF en volledige handmatige bediening. De camera beschikt ook over twee kaartsleuven voor zowel SD- als CF-geheugenkaarten.

TIPA Best Entry Level DSLR: Nikon D5500

De D5500 compacte DX-formaat D-SLR beschikt over een 24,2-megapixel CMOS-sensor en maakt maximaal 5 frames per seconde met volledige resolutie en Full HD-video met een keuze uit vier verschillende beeldsnelheden per seconde, van 24p tot 60p. De camera beschikt over Nikon's toonaangevende 39-punts autofocussysteem en de geavanceerde functie voor het volgen van 3D-onderwerpen zorgt ervoor dat de scherpstelling behouden blijft op zelfs de kleinste onderwerpen, ongeacht hoe onvoorspelbaar de bewegingen zijn. Het ISO-gevoeligheidsbereik valt tussen ISO 100-25600 en dit is de eerste Nikon DSLR met een kantelbaar lcd-aanraakscherm van 8,1 cm. Het ergonomische ontwerp met de grote handgreep en de lichtgewicht en compacte camerabody zorgt voor ultiem comfort. Met de draadloze app van Nikon kunnen gebruikers hun camera draadloos aansluiten op een compatibele smartphone of tablet zonder de noodzaak voor een hotspot. De gebruiker kan met de vele creatieve modussen het uiterlijk en de stijl van elke afbeelding personaliseren.

TIPA Best Superzoom Camera: Nikon COOLPIX P610

Met een verbazingwekkende 60x optische zoom met NIKKOR ED glazen lens (24-1440 mm) kan de Nikon P610 7 frames per seconde leveren bij het maken van foto's (volledige resolutie) en Full HD-video in combinatie met de Optische VR (vibratiereductie) van 5,0 stops met dubbele detectie van Nikon. De camera beschikt over een 16-megapixel CMOS-beeldsensor, een elektronische zoeker en een kantelbaar lcd-scherm van 7,5 cm met beide een resolutie van 921k pixels. De opnamefuncties zijn onder andere filtereffecten en speciale effecten, macrostand en intervalfilm. De P610 heeft een ingebouwde GPS-functionaliteit en gebruikers kunnen eenvoudig foto's verzenden naar een compatibele smartphone of tablet dankzij de ingebouwde Wi-Fi- en NFC-connectiviteit. Met de terugkeerzoomknop kan een onderwerp dat tijdelijk buiten een frame valt eenvoudig opnieuw worden vastgelegd. U kunt ook het bereik van de lens verdubbelen naar 120x met Dynamic Fine Zoom van Nikon, een digitale zoomfunctie.