29-06-2022

NIKON BRENGT HAAR BESTE VLOGCAMERA TOT NU TOE UIT: DE Z 30

Amsterdam, 29 juni 2022: Vandaag kondigt Nikon met trots haar baanbrekende vlogcamera aan, de Nikon Z 30. De Z 30-systeemcamera is klein, zeer eenvoudig te gebruiken en biedt veel mogelijkheden. Hij is ook geschikt voor iedereen die verder wil gaan dan een smartphone en mooiere en beter klinkende vlogs wil maken. Je kunt hem ook gebruiken voor interessante fotofeeds met zeer gedetailleerde foto's.

Van unboxing tot recepten en van reizen tot parkour, met de Z 30 maak je eenvoudig levendige, professioneel uitziende vlogs met de helderheid, diepte en het heldere geluid die je verwacht van eersteklas vloggers en streamers. Met de DX-formaat beeldsensor van de camera (die veel groter is dan de beeldsensor van een smartphone) maak je scherpe, rijk gedetailleerde video's die je met een smartphone simpelweg niet kan maken. Vloggers kunnen tot 125 minuten ononderbroken filmopnamen maken in levendige 4K UHD (30p) en fulltime autofocus is beschikbaar tijdens de opname. De Z 30 gebruikt de volledige breedte van de sensor voor een beeldhoek van ongeveer 100% en de geluidskwaliteit is uitstekend door de ingebouwde stereomicrofoon van de camera of met een externe microfoon.

Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om direct content vanaf de camera te maken en er is geen limiet voor de verhalen die kunnen worden verteld met de Z 30 en Nikons snel groeiende assortiment NIKKOR Z-objectieven. Met de draai- en kantelbare monitor met touchscreen kun je gemakkelijk uit elke hoek opnamen maken en met een diepe grip maak je stabiele opnamen uit de hand, zelfs op armlengte-afstand. Het uiterlijk van een vlog veranderen gaat net zo makkelijk als objectieven wisselen en de Z 30 zit boordevol geavanceerde automatische functies voor nog meer creatieve controle. Hoe vloggers hun content in de toekomst ook voor zich zien, de Z 30 biedt hen de ruimte om van die ideeën werkelijkheid te maken.

Zurab Kiknadze, productmanager bij Nikon Europe: "We zijn erg blij dat we het nieuwste lid van de Nikon Z-familie kunnen verwelkomen. Deze kleine, maar krachtige vlogcamera is een enorme stap verder dan een smartphone. Gebruikers krijgen niet alleen een veel grotere beeldsensor, wat van groot belang is voor het vastleggen van mooie filmopnamen, maar ze krijgen ook de vrijheid om hun kit uit te breiden naarmate ze meer ervaring opdoen".

Overzicht van belangrijke kenmerken: Nikon Z 30

Betere vlogs: neem maximaal 125 minuten ononderbroken 4K UHD-video (30p) op. Krijg meer volgers met time-lapse-films of vloeiende slow motion in Full HD (120p).
Sensationele beeldkwaliteit: de grote DX-formaat CMOS-sensor van 20,9 MP zorgt voor foto's en video's met rijke details. Nikons elektronische vibratiereductie zorgt ervoor dat video-opnamen mooi en stabiel blijven.
Scherp en helder geluid: leg audio vast via de gevoelige ingebouwde stereomicrofoon of een optionele externe microfoon. Je hebt controle over de omgeving met de ingebouwde functie om windruis te dempen.
Draai- en kantelbare monitor met touchscreen: hiermee wordt vloggen en selfies maken een fluitje van een cent.
Video AF-stand: heeft een fulltime autofocus om het scherpstellen te vereenvoudigen. Ideaal als je actie of jezelf filmt terwijl je onderweg bent.
Zelfportretstand: draai de monitor naar voren en de camera maakt het scherm onmiddellijk leeg voor een onbelemmerd portretbeeld.
Oog- en dierdetectie AF: beschikbaar voor foto's en video's. Blijft scherpstellen op de ogen van mensen, of die van katten en honden, zelfs wanneer ze even niet in de camera kijken.
11 bps: met de snelle continue opnamesnelheid met volledige AF/AE leg je te midden van alle actie Insta-waardige foto's vast.
Moeiteloos fotograferen: de video-opnameknop bevindt zich bovenop de camera voor gemakkelijke toegang in elke richting, en gebruikers kunnen afzonderlijke instellingen opslaan voor foto's en video's en daartussen schakelen wanneer dat nodig is.
Creative Picture Controls: 20 filters in de camera voor foto's en video's. Allemaal aanpasbaar en zichtbaar in real time tijdens de opname.
Eenvoudig verbinden en delen: Met Bluetooth en Wi-Fi kun je bijna overal verbinding maken. Met de Nikon-app SnapBridge kunnen gebruikers foto's en video's overzetten op hun smartapparaat.
USB-C-kabel meegeleverd: voorzie de Z 30 constant van stroom: livestream vlogs en laad tegelijkertijd de batterij van je camera op.
Verwisselbare objectieven: kies uit het volledige assortiment NIKKOR Z-objectieven of sluit de optionele vattingadapter FTZ II van Nikon aan en gebruik Nikon DSLR-objectieven met F-vatting.
Vlogaccessoires: compatibel met diverse populaire vlogaccessoires. Gebruikers kunnen ook speciaal ontwikkelde vloggerkits van Nikon kopen met alle apparatuur die ze nodig hebben om hun vlogs naar een hoger niveau te tillen.

Over Nikon

Nikon is een toonaangevende leverancier van beeldverwerkingsproducten en -services. De innovatieve optiektechnologie, van consumentencamera's en professionele camera's tot objectieven, systeemaccessoires en sport en recreatieve optics, is het resultaat van meer dan 100 jaar ervaring. Het merk wordt wereldwijd erkend vanwege het stellen van nieuwe standaarden voor ontwerp en prestaties, waarbij Nikons revolutionaire systeemcamera's uit de Z-serie en NIKKOR Z-objectieven een nieuwe dimensie van optische kwaliteitskenmerken vertegenwoordigen.

Nikon zet zich in voor een toonaangevende beeldverwerkingscultuur en stelt enkele van de beste creatieve kunstenaars ter wereld in staat hun creatieve mogelijkheden te ontplooien door middel van het vertellen van visuele verhalen. Met de bekroonde fotoapparatuur van Nikon kunnen fotografen en videografen hun creatieve visie op het hoogste niveau realiseren. De bekroonde sport en recreatieve optics brengen de wereld dichterbij voor alles wat je maar doet, van vogelspotten en sterrenkijken tot theaterbezoek, golf en verre vakanties.

Als vertrouwde, op de toekomst gerichte partner verenigt Nikon makers van inhoud op allerlei niveaus via een betrokken gemeenschap, een ongeëvenaarde technische expertise, toegang tot educatieve bronnen en initiatieven zoals de Nikon School.