29-06-2022

JE KOMT OVERAL MET DE NIKKOR Z 400mm f/4.5 VR S

Amsterdam, 29 juni 2022: Vandaag kondigt Nikon een nieuw super teleobjectief met vaste brandpuntsafstand aan, de NIKKOR Z 400m f/4.5 VR S. Dit objectief is zeer draagbaar en biedt fotografen de unieke brandpuntsafstand van 400 mm en de adembenemende beeldkwaliteit van de S-Line in een lichte, reisvriendelijke behuizing.

Wilde dieren, sport, snelle actie, portretten in de verte. Met een groot bereik, een schitterende resolutie en een comfortabele bediening biedt dit stevige, maar compacte en lichte superteleobjectief oneindig veel opnamen binnen handbereik. Door zijn ongelooflijk handzame ontwerp weegt de NIKKOR Z 400mm f/4.5 VR S slechts 1245 gram (ongeveer) en is de totale lengte slechts 234,5 mm. Fotografen kunnen dit superteleobjectief zelfs aan hun camera bevestigd houden wanneer ze rondlopen en zo het mooiste standpunt vinden.

Foto's of video's, het uitmuntende oplossende vermogen van dit S-line-objectief levert beelden met een prachtige bokeh, kleur, contrast en helderheid. Nikons krachtige optische VR in het objectief zorgt voor stabiele opnamen en Synchro VR biedt 6 correctiestops wanneer dit objectief wordt gekoppeld met de Z 9. Het maximale diafragma van f/4.5 biedt voldoende mogelijkheden om creatief met het beschikbare licht te werken en de AF-prestaties zijn snel, accuraat en uitzonderlijk stil. Daarnaast ondersteunt dit superteleobjectief het gebruik van Z-teleconverters, die het bereik kunnen vergroten tot 560 mm of 800 mm.

Door het uitgebalanceerde ontwerp ligt het zwaartepunt van dit objectief dichter bij de camerabody waardoor je gemakkelijker kunt volgen, pannen en vloeiend kunt stoppen. Fotografen kunnen het objectief ook in een comfortabelere positie houden wanneer ze uit de hand fotograferen en sneller positioneren om vluchtige momenten vast te leggen. De bediening is volledig aanpasbaar en de geavanceerde weerbestendige afdichting beschermt zowel het objectief als de camera.

Zurab Kiknadze, productmanager bij Nikon Europe: "Met dit interessante nieuwe 400 mm objectief kun je superteleopnamen naar een hoger niveau van vloeiendheid en reactiesnelheid tillen. Wat je ook vastlegt, dankzij de balans en bediening ligt geen enkele opname buiten je bereik. Bovendien ben je minder belast als je grote afstanden moet afleggen om de beste plek of je onderwerp te vinden".

Overzicht van belangrijke kenmerken: NIKKOR Z 400mm f/4.5 VR S

Superhandzaam superteleobjectief: brandpuntsafstand van 400 mm. Weegt slechts 1245 gram (ongeveer) en heeft een totale lengte van slechts 234,5 mm.
Perfect in balans: het zwaartepunt van dit objectief ligt dichter bij de camerabody waardoor je gemakkelijker kunt volgen, pannen en vloeiend kunt stoppen.
Maximaal diafragma van f/4.5: prachtige bokeh en indrukwekkende scherptediepte laten onderwerpen afsteken tegen drukke achtergronden. Snelle acties zijn makkelijk scherp vast te leggen.
Optiek van hoge kwaliteit: Nikons Nano Crystal Coat vermindert beeldschaduwen en lichtvlekken aanzienlijk. Super ED-, ED- en SR-glas gaan chromatische aberratie vanaf het midden tot de rand van het beeld tegen.
Snelle, stille scherpstelling: AF is snel, nauwkeurig en uitzonderlijk stil: tracking is vloeiend, of je nu raceauto's of vogels en wilde dieren fotografeert.
Indrukwekkende stabiliteit: Nikons krachtige optische VR in het objectief biedt een voordeel van 5,5 stops.¹ Bij gebruik met de Z 9 maakt Synchro VR tot 6,0 correctiestops mogelijk.²
Aanpasbare bediening: wijs functies toe aan de handig geplaatste L-Fn-knoppen en de geluidloze instelring. Gebruik de knop voor het opslaan van het geheugen om scherpstelafstanden op te slaan.³
Geavanceerde weerbestendige afdichting: de weerbestendige afdichting en een rubberen pakking houden alle bewegende delen vrij van stof, vuil en vocht. Nikons fluorcoat zorgt ervoor dat je het voorste lenselement gemakkelijk schoon kunt vegen.⁴
Geschikt voor teleconverters: vergroot het bereik tot 560 mm met een Z TELECONVERTER TC-1.4x of 800 mm met een Z TELECONVERTER TC-2.0x.

Over Nikon

Nikon is een toonaangevende leverancier van beeldverwerkingsproducten en -services. De innovatieve optiektechnologie, van consumentencamera's en professionele camera's tot objectieven, systeemaccessoires en sport en recreatieve optics, is het resultaat van meer dan 100 jaar ervaring. Het merk wordt wereldwijd erkend vanwege het stellen van nieuwe standaarden voor ontwerp en prestaties, waarbij Nikons revolutionaire systeemcamera's uit de Z-serie en NIKKOR Z-objectieven een nieuwe dimensie van optische kwaliteitskenmerken vertegenwoordigen.

Nikon zet zich in voor een toonaangevende beeldverwerkingscultuur en stelt enkele van de beste creatieve kunstenaars ter wereld in staat hun creatieve mogelijkheden te ontplooien door middel van het vertellen van visuele verhalen. Met de bekroonde fotoapparatuur van Nikon kunnen fotografen en videografen hun creatieve visie op het hoogste niveau realiseren. De bekroonde sport en recreatieve optics brengen de wereld dichterbij voor alles wat je maar doet, van vogelspotten en sterrenkijken tot theaterbezoek, golf en verre vakanties.

Als vertrouwde, op de toekomst gerichte partner verenigt Nikon makers van inhoud op allerlei niveaus via een betrokken gemeenschap, een ongeëvenaarde technische expertise, toegang tot educatieve bronnen en initiatieven zoals de Nikon School.

¹ Op basis van CIPA-normen: in de stand NORMAAL zijn 5,5 correctiestops mogelijk wanneer het objectief is bevestigd op een systeemcamera met een kleinbeeldformaat beeldsensor.
² 6,0 correctiestops zijn mogelijk wanneer het objectief samen met de Z 9 wordt gebruikt en Synchro VR wordt geactiveerd.
³ De knop voor het opslaan van het geheugen kan na een firmware-update worden geactiveerd.
⁴ Dit objectief is niet in alle situaties en onder alle omstandigheden gegarandeerd stofbestendig en druipwaterdicht.