21-10-2022

NIKON KONDIGT INZENDINGSPERIODE AAN VOOR DE 39E JAARLIJKSE NIKON PHOTO CONTEST

Amsterdam, 21 oktober: Nikon is verheugd te kunnen aankondigen dat inzending voor de 39e editie van de Nikon Photo Contest mogelijk is vanaf 27 oktober, 6 uur ’s ochtends. De inzendingsperiode loopt tot 13 februari 2023, 6 uur ’s ochtends.

Net als bij eerdere fotowedstrijden kunnen deelnemers ook bij de editie 2022-2023 weer kiezen of ze foto’s of video’s insturen. ‘Beloved’ (Geliefd) is het thema van de fotowedstrijd, waarbij Nikon op zoek gaat naar beelden die vanuit verschillende perspectieven individuele prioriteiten uitdrukken in zowel de categorieën ‘Single Photo’ (Eén foto) als ‘Photo Story’ (Fotoverhaal).   

Het thema van de filmwedstrijd is ‘Next Steps’ (Volgende stappen). Inzendingen voor de categorieën ‘Short Film’ (Korte film) en ‘Super Short Film’ (Superkorte film) moeten de toekomstige groei en de ontwikkeling van de wereld tot uitdrukking brengen.

De jury van dit jaar staat onder leiding van Sarah Leen, de eerste vrouwelijke Director of Photography van National Geographic Magazine en National Geographic Partners. In 2020 richtte Sarah Visual Thinking Collective op, een community van vrouwelijke redacteuren, docenten en curatoren die gespecialiseerd zijn in het creëren en beheren van visueel gedreven projecten. 

Tijdens haar benoeming tot juryvoorzitter merkte Sarah het volgende op:

“Ik zou willen dat de Nikon Photo Contest verhalen verzamelt die een afspiegeling geven van onze wereld van nu. Na drie jaar van afzondering en angst door de COVID-19-pandemie, zijn we gewend geraakt aan een nieuwe manier van leven. We hebben nieuwe kansen en mogelijkheden gekregen. Denk na over je wereld, denk na over wat je hebt zien veranderen en groeien, en welke nieuwe mogelijkheden daardoor zijn ontstaan. Ik kijk echt uit naar alle inzendingen van over de hele wereld. Met deze wedstrijd hebben we de kans om te laten zien waar we vandaag staan en kunnen we onze verhalen, jouw persoonlijke verhalen, vertellen.”

De Nikon Photo Contest werd voor het eerst gehouden in 1969 en is momenteel ’s werelds grootste internationale fotowedstrijd. Het doel is de beeldcultuur te verrijken door professionele fotografen en amateurs over de hele wereld de kans te geven zich uit te drukken en met elkaar te communiceren. Tijdens de vorige wedstrijd hebben in totaal 26.000 deelnemers uit 150 landen en regio’s over de hele wereld meer dan 65.000 foto's ingediend.

De Contest staat open voor alle professionele en amateurfotografen, ongeacht leeftijd, geslacht of nationaliteit. Meer informatie over de wedstrijdcategorieën en mogelijkheden om deel te nemen zijn te vinden op de website van de Nikon Photo Contest. De winnaars worden bekendgemaakt in juli 2023.

Over Nikon

Nikon is een toonaangevende leverancier van beeldverwerkingsproducten en -services. De innovatieve optiektechnologie, van consumentencamera's en professionele camera's tot objectieven, systeemaccessoires en sport en recreatieve optics, is het resultaat van meer dan 100 jaar ervaring. Het merk wordt wereldwijd erkend vanwege het stellen van nieuwe standaarden voor ontwerp en prestaties, waarbij Nikon’s revolutionaire systeemcamera’s uit de Z-serie en NIKKOR Z-objectieven een nieuwe dimensie van optische kwaliteitskenmerken vertegenwoordigen.

Nikon zet zich in voor een toonaangevende beeldverwerkingscultuur en stelt enkele van de beste creatieve kunstenaars ter wereld in staat hun creatieve mogelijkheden te ontplooien door middel van het vertellen van visuele verhalen. Met de bekroonde fotoapparatuur van Nikon kunnen fotografen en videografen hun creatieve visie op het hoogste niveau realiseren. De bekroonde sport en recreatieve optics brengen de wereld dichterbij voor alles wat je maar doet, van vogelspotten en sterrenkijken tot theaterbezoek, golf en verre vakanties. Als vertrouwde, op de toekomst gerichte partner verenigt Nikon makers van inhoud op allerlei niveaus via een betrokken gemeenschap, een ongeëvenaarde technische expertise, toegang tot educatieve bronnen en initiatieven zoals de Nikon School.