26-10-2022

NIKON BRENGT FIRMWAREVERSIE 3.00 UIT VOOR DE FULL-FRAME Z 9-SYSTEEMCAMERA VAN NIKON

Amsterdam, 26 oktober 2022: Nikon kondigt vandaag de nieuwe firmwareversie 3.00 aan voor de topklasse full-frame systeemcamera, de Nikon Z 9.

De nieuwe firmware-update biedt naast interessante nieuwe functies voor zowel video als foto, ook verbeterde gebruiksmogelijkheden en weergavefuncties die tegemoetkomen aan de wensen van de gebruiker.

Nieuwe videofuncties zijn onder meer hoogfrequente flikkerreductie en Hi-Res Zoom¹, een functie die zoomen met hoge resolutie mogelijk maakt en het telebereik effectief vergroot, welk objectief je ook gebruikt. Nieuwe fotofuncties zijn onder meer de toevoeging van een C60-optie aan snelle beeldvastlegging+², waarmee snelle continu-opnamen van circa 60 bps in DX-formaat kunnen worden gemaakt.

De firmware-update biedt gebruikers ook een comfortabelere workflow met verbeterde weergaveopties voor beelden die zijn vastgelegd tijdens continu-opnamen.

Er zijn ook meer knoppen die kunnen worden aangepast en meer aanpasbare functies om nog beter tegemoet te komen aan de eisen van professionals op het gebied van weergave en bediening. Bovendien kunnen beelden en het i-menu in verticale oriëntatie worden bekeken in de weergavestand, en zijn er nieuwe beeldgrootteopties voor het DX-formaat toegevoegd. Andere verbeteringen zijn een uitgebreide AF-limiet voor weinig licht en een vermindering van het verschuiven van de scherpstelpositie naar een obstakel op de voorgrond dat het beoogde onderwerp tijdelijk vertroebelt.

Deze upgrade laat Nikons voortdurende streven blijken om aan de wensen van gebruikers te voldoen met tijdige firmware-updates die toonaangevende functies bieden.

¹ Hi-Res Zoom is alleen beschikbaar bij video-opnamen met videobestandstype-instellingen van ProRes 422 HQ 10-bit (MOV), H.265 10-bit (MOV), H.265 8-bit (MOV) of H.264 8-bit (MP4) met beeldveld ingesteld op FX (36×24). Er gelden beperkingen voor bepaalde camerafuncties.
² Met AE/AF-tracking bij een beeldkwaliteitsinstelling van alleen JPEG normaal. Het maximumaantal beelden dat met één serieopname kan worden vastgelegd, is minder dan bij snelle continu-opnamen. Het gebruik van een door Nikon aanbevolen geheugenkaart wordt geadviseerd.

Over Nikon

Nikon is een toonaangevende leverancier van beeldverwerkingsproducten en -services. De innovatieve optiektechnologie, van consumentencamera's en professionele camera's tot objectieven, systeemaccessoires en sport en recreatieve optics, is het resultaat van meer dan 100 jaar ervaring. Het merk wordt wereldwijd erkend vanwege het stellen van nieuwe standaarden voor ontwerp en prestaties, waarbij Nikons revolutionaire systeemcamera's uit de Z-serie en NIKKOR Z-objectieven een nieuwe dimensie van optische kwaliteitskenmerken vertegenwoordigen.

Nikon zet zich in voor een toonaangevende beeldverwerkingscultuur en stelt enkele van de beste creatieve kunstenaars ter wereld in staat hun creatieve mogelijkheden te ontplooien door middel van het vertellen van visuele verhalen. Met de bekroonde fotoapparatuur van Nikon kunnen fotografen en videografen hun creatieve visie op het hoogste niveau realiseren. De bekroonde sport en recreatieve optics brengen de wereld dichterbij voor alles wat je maar doet, van vogelspotten en sterrenkijken tot theaterbezoek, golf en verre vakanties.

Als vertrouwde, op de toekomst gerichte partner verenigt Nikon makers van inhoud op allerlei niveaus via een betrokken gemeenschap, een ongeëvenaarde technische expertise, toegang tot educatieve bronnen en initiatieven zoals de Nikon School.