02-11-2022

NIKON BRENGT DE GRIP MET AFSTANDSBEDIENING MC-N10 UIT VOOR VIDEOGRAFEN

Amsterdam, 2 november 2022: Vandaag kondigt Nikon met trots de grip met afstandsbediening MC-N10 aan, een nieuw accessoire voor videografen en filmmakers. Deze lichte en betrouwbare grip is perfect bij elke set-up en stelt gebruikers in staat de Nikon-systeemcamera naadloos te bedienen binnen hun videorig.¹

Of fotografen nu alleen opnemen of met een kleine groep, ze kunnen alle belangrijke video-instellingen bedienen via vertrouwde knoppen op de grip MC-N10. De beschikbare functies omvatten de functies die normaal worden bediend met de knoppen aan de achterkant van de camera, maar ook instellingen die zijn toegewezen aan de instelschijven of Fn-knoppen van de camera. Met de standaardrozet van ARRI kun je snel de positie veranderen en met de klikvrije instelschijven van de grip houd je het stil op de set.

Dirk Jasper, Productmanager bij Nikon Europe: "Deze nieuwe grip met afstandsbediening biedt echt nieuwe mogelijkheden voor videografen die met een minimale kit en kleine crew werken. De lichte constructie en het comfortabele gevoel bieden de bediening die je nodig hebt om zonder zorgen te volgen en te pannen".  

Overzicht van belangrijke functies: grip met afstandsbediening MC-N10

Grip met afstandsbediening voor video: biedt bediening van belangrijke videofuncties rechtstreeks vanuit de grip.
Lichtgewicht: weegt ongeveer 310 gram met twee AA-batterijen.
Veelzijdig: met een standaardrozet van ARRI kun je makkelijk en snel de positie veranderen. Klikvrije instelschijven bieden een stille bediening.
Batterijduur van 12 uur: met twee AA-batterijen kun je lang opnamen maken.
Stabiele aansluiting: de grip wordt via USB-C op een Nikon-camera aangesloten, zodat je verzekerd bent van een betrouwbare bediening op elke opnamelocatie.

¹ De grip met afstandsbediening MC-N10 is op het moment dat hij uitkomt compatibel met de Z 9, Z 7II en Z 6II. Een firmware-update is nodig om met deze grip de Z 9 te bedienen.

Over Nikon

Nikon is een toonaangevende leverancier van beeldverwerkingsproducten en -services. De innovatieve optiektechnologie, van consumentencamera's en professionele camera's tot objectieven, systeemaccessoires en sport en recreatieve optics, is het resultaat van meer dan 100 jaar ervaring. Het merk wordt wereldwijd erkend vanwege het stellen van nieuwe standaarden voor ontwerp en prestaties, waarbij Nikons revolutionaire systeemcamera's uit de Z-serie en NIKKOR Z-objectieven een nieuwe dimensie van optische kwaliteitskenmerken vertegenwoordigen.

Nikon zet zich in voor een toonaangevende beeldverwerkingscultuur en stelt enkele van de beste creatieve kunstenaars ter wereld in staat hun creatieve mogelijkheden te ontplooien door middel van het vertellen van visuele verhalen. Met de bekroonde fotoapparatuur van Nikon kunnen fotografen en videografen hun creatieve visie op het hoogste niveau realiseren. De bekroonde sport en recreatieve optics brengen de wereld dichterbij voor alles wat je maar doet, van vogelspotten en sterrenkijken tot theaterbezoek, golf en verre vakanties.

Als vertrouwde, op de toekomst gerichte partner verenigt Nikon makers van inhoud op allerlei niveaus via een betrokken gemeenschap, een ongeëvenaarde technische expertise, toegang tot educatieve bronnen en initiatieven zoals de Nikon School.