02-11-2022

PROFESSIONEEL SUPERTELEOBJECTIEF NIKKOR Z 600mm f/4 TC VR S

Amsterdam, 2 november 2022: Vandaag breidt Nikon haar assortiment professionele superteleobjectieven uit met de NIKKOR Z 600mm f/4 TC VR S. Met zijn ingebouwde teleconverter en hoogwaardige AF-prestaties is dit superteleobjectief met vast brandpunt een ideale keuze voor sport- en natuurfotografen. Hoogwaardige optiek zorgt voor een constant adembenemende beeldkwaliteit, of je nu fotografeert op 600 mm of op 840 mm wanneer de 1,4x-teleconverter is geactiveerd.

Van snelle motorsport tot onvoorspelbare wilde dieren: fotografen die in veeleisende situaties werken, plukken bij elke opnamesessie de vruchten van dit superteleobjectief. Het Silky Swift-scherpstelsysteem zorgt voor een uiterst snelle en ongelooflijk stille autofocus met nauwkeurige onderwerpregistratie en tracking. En Nikons toonaangevende anti-reflecterende Meso Amorphous Coat gaat beeldschaduwen en lichtvlekken tegen, zelfs wanneer je opnamen maakt met diverse lichtbronnen in het beeld. De krachtige VR in het objectief biedt tot 5,5 correctiestops voor stabiele opnamen in elke situatie en de aanpasbare bedieningselementen geven je uitzonderlijke operationele veelzijdigheid. Fotografen die meer bereik nodig hebben, kunnen direct de ingebouwde teleconverter inschakelen zonder hun greep te verplaatsen of hun ogen van het onderwerp af te halen.

De NIKKOR Z 600mm f/4 TC VR S is perfect uitgebalanceerd, omdat het zwaartepunt zich in het midden van de statiefbevestiging bevindt voor een stabielere bediening en minder belasting, ongeacht of je opnamen uit de hand of met een statief maakt. Dankzij de weerbestendige afdichting kun je alle uitdagende omgevingen aan. Bovendien heeft dit superteleobjectief een zeer lichte constructie. Door de afmetingen past hij zelfs in een fototas die voldoet aan de handbagage-eisen van de meeste luchtvaartmaatschappijen.

Dirk Jasper, Productmanager bij Nikon Europe: "Net als zijn broertje (de 400mm f/2.8 TC VR S) beschikt professioneel superteleobjectief NIKKOR Z 600mm f/4 TC VR S ook over Nikons meest geavanceerde optiek en scherpsteltechnologie voor ongeëvenaarde prestaties. Van de moeilijkste locaties tot de meest onvoorspelbare onderwerpen: je opname lukt altijd, wat er ook gebeurt."

Overzicht van belangrijke kenmerken: NIKKOR Z 600mm f/4 TC VR S

Ingebouwde 1,4x-teleconverter: met één druk op de schakelaar aan de rechterkant van het objectief kun je de teleconverter activeren en dit f/4-objectief met vast brandpunt van 600 mm transformeren tot een f/5.6-objectief van 840 mm.
Hoogstaande AF: autofocus is wordt aangedreven door een Silky Swift voice coil motor en een optische ABS-encoder van Nikon die de positie van het objectief met absolute nauwkeurigheid detecteert en doorgeeft.
Verfijnde details: scherpte is uitstekend over het hele beeld, zelfs wanneer je fotografeert met open diafragma, en de bokeh is prachtig vloeiend en afgerond.
Krachtige vibratiereductie in het objectief: biedt een voordeel van 5,5 stops wanneer je een systeemcamera van Nikon gebruikt die Synchro VR ondersteunt. ¹
Meso Amorphous Coat: gaat beeldschaduwen en lichtvlekken tegen door invallend licht uit zowel diagonale als verticale richtingen te neutraliseren.
Robuust: afdichting rond alle bewegende delen en de objectiefvatting houdt stof en vocht buiten. Nikons fluorcoat beschermt het voorste element.²
Uitgebalanceerd: het zwaartepunt van het objectief bevindt zich in het midden van de statiefbevestiging voor een stabielere bediening en minder belasting.
Aanpasbaar: functies kunnen worden toegewezen aan de Fn-ring, evenals aan de Fn-knoppen, scherpstelring en geluidloze instelring. Scherpstelafstanden opslaan met de knop voor het opslaan van het geheugen.
Vliegtuigvriendelijk: compact en licht genoeg om in een fototas te passen die voldoet aan de handbagage-eisen van de meeste luchtvaartmaatschappijen.
Compatibiliteit: ondersteunt het gebruik van de Z TELECONVERTER TC-1.4x en Z TELECONVERTER TC-2.0x.

¹ Op basis van CIPA-normen biedt de in het objectief ingebouwde optische VR 5,0 correctiestops (of 5,5 stops met Synchro VR) in de stand NORMAAL. Deze waarde wordt bereikt bij bevestiging op een systeemcamera met een kleinbeeldformaat beeldsensor.
² Bij dit objectief wordt stofbestendigheid en druipwaterdichtheid niet in alle situaties en onder alle omstandigheden gegarandeerd.
De firmware van de NIKKOR Z 600mm f/4 TC VR S moet voor gebruik worden bijgewerkt tot de laatste beschikbare versie.

Over Nikon

Nikon is een toonaangevende leverancier van beeldverwerkingsproducten en -services. De innovatieve optiektechnologie, van consumentencamera's en professionele camera's tot objectieven, systeemaccessoires en sport en recreatieve optics, is het resultaat van meer dan 100 jaar ervaring. Het merk wordt wereldwijd erkend vanwege het stellen van nieuwe standaarden voor ontwerp en prestaties, waarbij Nikons revolutionaire systeemcamera's uit de Z-serie en NIKKOR Z-objectieven een nieuwe dimensie van optische kwaliteitskenmerken vertegenwoordigen.

Nikon zet zich in voor een toonaangevende beeldverwerkingscultuur en stelt enkele van de beste creatieve kunstenaars ter wereld in staat hun creatieve mogelijkheden te ontplooien door middel van het vertellen van visuele verhalen. Met de bekroonde fotoapparatuur van Nikon kunnen fotografen en videografen hun creatieve visie op het hoogste niveau realiseren. De bekroonde sport en recreatieve optics brengen de wereld dichterbij voor alles wat je maar doet, van vogelspotten en sterrenkijken tot theaterbezoek, golf en verre vakanties.

Als vertrouwde, op de toekomst gerichte partner verenigt Nikon makers van inhoud op allerlei niveaus via een betrokken gemeenschap, een ongeëvenaarde technische expertise, toegang tot educatieve bronnen en initiatieven zoals de Nikon School.