ONDERSTEUNDE PROJECTEN

De documentairefotografen van NOOR werken samen aan groepsprojecten om thema's van internationaal belang voor het voetlicht te brengen. Een aantal onderzoeksprojecten zijn: 'Consequences' over klimaatverandering, 'Food For Thought' over de voedseltoevoerketen en voedselverspilling, 'The New Brazil' over de economische groei van dat land, 'Modern Day Slavery' en 'Light on Africa'.

Consequences

'Consequences' richt zich op de klimaatveranderingsproblemen die ontstaan door de wereldwijde temperatuurstijging. Dit meerjarige groepsproject werd tentoongesteld tijden de klimaattop van de Verenigde Naties in Kopenhagen in 2009, waar fotografen van NOOR deelnamen aan een paneldiscussie met internationale experts en beleidsmakers.

Solutions

'Solutions', de opvolger van 'Consequences', bekijkt hoe we klimaatverandering kunnen tegengaan en is gericht op mensen die duurzamer willen leven. Dit groepsproject is afgerond in 2010 en vertelt menselijke verhalen over alternatieve energiebronnen, hernieuwbare energie en methoden om om te gaan met de stijgende temperaturen.

The new Brazil

'The New Brazil', over een land in snelle transitie, documenteert een complexe moderne situatie in een stijgende economische groei. Het groepsproject van NOOR is een ooggetuigeverslag van de vele gezichten van dit land met immense natuurlijke bronnen en een levendige multiculturele samenleving, dat een steeds grotere invloed op de wereld krijgt.

Food for thought

'Food For Thought' onderzoekt de voedseltoeleveringsketen en voedselverspilling over de hele wereld, inclusief culturele eigenaardigheden als eetwedstrijden in de Verenigde Staten, waar deelnemers overgeven om prijzen te kunnen winnen. Het bevat verhalen over bewegingen om voedselverspilling tegen te gaan, niet alleen als economisch probleem, maar ook als duurzaamheidsprobleem.

Modern Day Slavery

Met 'Modern Day Slavery' duiken de fotografen van NOOR in de donkere wereld van mensensmokkel voor slavernij. Met dit groepsproject vragen ze aandacht voor een kwestie die ongeveer 20,9 miljoen mensen, waarvan 27% kinderen, in landen over de hele wereld treft.

Light on Africa

'NOOR on Africa' betekent 'Licht op Afrika'(Light on Africa). Het biedt een nieuwe visuele dialoog over het continent en trekt de manier in twijfel waarop verhalen worden gemaakt en verteld. Er zijn door middel van verhalen over politieke en sociale expressie in Tunesië, Zuid-Soedan, Ghana, Mozambique, Burkina Faso en Botswana portretten gecreëerd van Afrika.