Partnerschap Nikon-NOOR

NOOR is een collectief van professionele fotojournalisten en documentairemakers die aandacht vragen voor actuele wereldkwesties. Het brengt fotografen van over de hele wereld samen zodat zij kunnen werken aan individuele en collectieve projecten.

Nikon en NOOR zijn project- en onderwijspartners

Nikon is trots op zijn langdurige samenwerking met het NOOR-collectief dat bestaat uit getalenteerde fotojournalisten die actuele complexe wereldkwesties in beeld brengen. Naast ondersteuning voor NOOR's omvangrijke fotografieprojecten als Food For Thought, een onderzoek naar de voedseltoeleveringsketen, werkt Nikon ook met NOOR samen aan onderwijs om aanstaande documentairefotografen te inspireren.

Er worden in heel Europa regelmatig Nikon-NOOR Academy-masterclasses georganiseerd om beginnende fotojournalisten de kans te bieden nauw samen te werken met professionals om hun vaardigheden te ontwikkelen. Deelnemers krijgen een één-op-één beoordeling van hun portfolio, ze leren technische vaardigheden op zowel het gebied van foto's nemen als post-productie, en ze krijgen professioneel advies over hoe ze een markt kunnen vinden voor hun verhalen.

Nikon-NOOR Academy

Beginnende fotojournalisten werken samen met docenten van NOOR om hun portfolio te bespreken en meer te leren over beeldvolgorde. Daarnaast leren ze hun bewerkingsvaardigheden te verbeteren en hoe ze een verhaal kunnen ontwikkelen. De Academy biedt intensieve persoonlijke begeleiding van fotografen op het gebied van technische kwesties en het navigeren op de internationale fotomarkt. Dit is een unieke kans om kennis te vergaren en contacten te leggen, en tegelijkertijd een persoonlijke visie te ontwikkelen.