Nikon-NOOR Academy

We wachten niet totdat de volgende generatie visuele verhalenvertellers doorbreekt. We brengen ze actief onderwijs in hun thuisland. Sinds 2009 zijn verschillende toonaangevende documentaire fotografen van NOOR onze Nikon-NOOR Academy docenten geworden, ze reizen door onze Europese grondgebieden om hun kennis te delen met opkomende fotojournalisten. We hebben meer dan 1.000 deelnemers uit meer dan 70 landen getraind tijdens workshops van Kazachstan tot Istanbul, Zweden en Polen.

NOOR docenten brengen meer dan alleen hun fotografische vaardigheden mee naar de Academy. Ze helpen de deelnemers hun beelden te ordenen, hun verhalen te vertellen en hun eigen unieke stem in de fotografie te ontwikkelen. Ze delen ook essentiële kennis uit het veld, geven begeleiding bij het werken met fixeermiddelen en veiligheidstips, omdat veel deelnemers aan de masterclass in conflictgebieden zullen blijven werken.

En de ondersteuning stopt daar niet. Via de Nikon-NOOR Academy hebben de deelnemers nu over een groeiend netwerk van andere jonge fotografen en fotografieprofessionals die hen zullen blijven helpen tijdens het ontwikkelen van hun carrière.