Verhalen Die Verteld Moeten Worden

De wereld zit vol met verhalen die moeten worden verteld. Verhalen waar we voor terugdeinzen. Verhalen die het ons onaangenaam maken of die ons wereldbeeld op de proef stellen. We zijn een samenwerking aangegaan met NOOR-fotografen om die verhalen aan het licht te brengen.

Als we een krachtig visueel verhaal zien, kunnen we er niet langer omheen. We kunnen dan het menselijk leed, de klimaatverandering of de behoefte aan een duurzamere aanpak niet meer negeren. En als we het niet kunnen negeren, zijn we gedwongen om actie te ondernemen. Daarom zijn dit de verhalen die verteld moeten worden.

NINA BERMAN - 'WANNEER ETEN EEN WEDSTRIJD WORDT'

“Ik hoop dat de foto´s iets diepers onthullen over samenlevingen die rijk genoeg zijn om voedsel op deze manier te gebruiken en over wat het betekent om jezelf vol te proppen. Het gaat dan niet alleen om voedsel, maar ook om consumptiegoederen, omdat consumptie aan de ene kant in onze cultuur wordt geprezen, maar aan de andere kant ook onze ondergang zal worden.“

ANDREA BRUCE – ONGEMAKKELIJKE WOORDEN: POEPEN EN PLASSEN

“Poepen en plassen in het openbaar zijn uiteraard gevoelige onderwerpen. Het zijn zaken waar de meeste mensen niet over willen praten, laat staan dat iemand het in beeld brengt. En dat is precies de reden dat het probleem zo groot is. Niemand wil erover praten.”

YURI KOZYREV – ‘OVER DE MASSAMIGRATIECRISIS IN EUROPA’

"Door verslag uit te brengen over de vluchtelingencrisis, helpen journalisten migranten een identiteit te geven. We helpen de perceptie weg te nemen dat de menigte een 'anonieme dreiging' is die de Europese kusten bereikt".

FRANCESCO ZIZOLA – ‘ALSOF WE TONIJNEN WAREN’

"Met 'Alsof We Tonijn Zijn' wilde ik een verhaallijn ontwerpen die een complexe visie biedt op de oude en duurzame manier van het vissen op tonijn. Ik wil graag een metafoor voorstellen voor het eeuwige conflict tussen mens en natuur - een reflectie op de grootheidswaanzin van de mens."