Nina Berman

Nina Berman is een Amerikaanse documentairefotografe met een bijzondere interesse in het Amerikaanse politieke en sociale landschap. Ze heeft twee veelgeprezen monografieën geschreven: 'Purple Hearts - Back From Iraq', met daarin portretten van en interviews met gewonde veteranen en 'Homeland', waarin de militarisatie van het Amerika na 11 september onder de loep genomen wordt.

Pep Bonet

Pep Bonet is een bekroonde filmmaker en fotograaf, woonachtig in Spanje, die overal ter wereld ingrijpende momenten vastlegt die laten zien hoe oneerlijk het in deze wereld is verdeeld. In zijn langere projecten richt hij zich op Afrikaanse kwesties, en zijn voortdurende werk over HIV/AIDS heeft geleid tot verschillende boeken en tientallen tentoonstellingen over de hele wereld. Pep is ook bekend om zijn reportage over de rockband Mötorhead die hij een aantal jaren heeft gevolgd.

Andrea Bruce

De Amerikaanse documentairefotografe Andrea Bruce stelt de problemen aan de kaak van mensen die leven in de nasleep van een oorlog. Ze heeft meer dan tien jaar beelden gemaakt in de meest verscheurde gebieden ter wereld, in het bijzonder in Irak en Afghanistan. Ze was als fotografe in dienst van de krant The Washington Post en ze heeft onder andere een hoge onderscheiding ontvangen van de White House News Photographers Association.

Alixandra Fazzina

Britse fotografe Alixandra Fazzina richt zich met haar foto's op onderbelichte conflicten en humanitaire gevolgen van oorlogen. Ze heeft als onafhankelijk fotojournaliste gewerkt in Oost-Afrika, het Midden-Oosten en Azië. In haar boek 'A Million Shillings' legt ze de uittocht vast van migranten en vluchtelingen uit Somalië.

Stanley Greene

Stanley Greene, geboren in de Verenigde Staten, heeft alles al gefotografeerd, van de punk scene in San Francisco in de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw tot de val van de Berlijnse Muur, de hongersnood in Soedan, de nasleep van de gasvergiftiging in Bhopal en rebellenconflicten in Tsjetsjenië. Zijn boek 'Black Passport' kwam in 2010 op de markt en hij heeft vijf World Press Photo-prijzen gewonnen voor zijn wereldwijde werk.
Stanley Greene is oprichter van NOOR. Stanley is op 19 mei 2017 overleden in Parijs

Tanya Habjouqa

Tanya Habjouqa woont in Oost-Jeruzalem en is bekroond fotografe, journaliste en onderwijzeres. Haar interesses liggen vooral op het gebied van gender, het laten zien van mensen die anders zijn, onteigening en mensenrechten, met een bijzondere focus op de steeds veranderende sociopolitieke dynamiek van het Midden-Oosten. Ze heeft een World Press Photo-prijs gewonnen voor haar project 'Occupied Pleasures' dat ook in boekvorm is gepubliceerd.

Yuri Kozyrev

De Rus Yuri Kozyrev legt al meer dan 25 jaar wereldveranderende gebeurtenissen vast, van de val van de Sovjet-Unie tot de oorlog in Irak, waar hij als fotograaf werkte voor TIME Magazine. Zijn meest recente werk is gemaakt tijdens de Arabische revoluties en de nasleep daarvan in Bahrein, Jemen, Tunesië, Egypte en Libië. Zijn werk wordt op vele plekken tentoongesteld en hij heeft vele internationale prijzen gewonnen.

Bénédicte Kurzen

De Franse documentairefotografe Bénédicte Kurzen is haar carrière begonnen met haar fotoverslag van de conflicten in de Gazastrook, Irak en Libanon. De afgelopen tien jaar heeft zij zich gericht op Afrika waar ze de maatschappij na de apartheid in Zuid-Afrika onder de loep nam. Recenter richt zij haar aandacht op Nigeria. Door een subsidie van het Pulitzer Centre kon zij werk produceren over Nigeria, dat de titel 'A Nation Lost To Gods' draagt.

Sebastián Liste

De Spaanse documentairefotograaf en socioloog Sebastián Liste legt de diepgaande culturele veranderingen en huidige kwesties in Latijns-Amerika en de regio rond de Middellandse zee vast. Hij is gespecialiseerd in langdurige, diepgaande projecten waarmee hij maatschappijen inspireert tot het nadenken over de sociale gevolgen van hun beleidsregels. Met projecten als 'On The Inside', een overzicht van het leven in een Venezolaanse gevangenis, heeft hij verschillende prijzen gewonnen.

Kadir van Lohuizen

De Nederlander Kadir von Lohuizen heeft werk gemaakt in door oorlog verscheurde gebieden, maar hij is waarschijnlijk bekender om zijn langdurige projecten op de zeven rivieren van de wereld, de stijgende zeespiegel, de diamantindustrie en de migratie in Noord- en Zuid-Amerika. Zijn project over diamanten, waarmee hij een World Press Photo-prijs heeft gewonnen, resulteerde in het fotoboek 'Diamond Matters' en zijn project 'Via PanAm' werd een reizende expositie en leidde eveneens tot een boek.

Jon Lowenstein

Amerikaans fotojournalist Jon Lowenstein is gespecialiseerd in langdurige, diepgaande documentaires over macht, armoede, rassendiscriminatie en geweld. Met zijn project 'Shadow Lives USA' volgt hij de migrantenstroom van Centraal-Amerika en hij heeft onder andere ook foto's gemaakt van de nasleep van de aardbeving in Haïti en het sociale geweld in Guatemala. Hij heeft verschillende prijzen gewonnen en is een TED Global Fellow.

Francesco Zizola

De Italiaanse documentairefotograaf Francesco Zizola heeft verschillende van de grote conflicten in de wereld verslagen. Hij richt zich op sociale en humanitaire kwesties en brengt vergeten crises in beeld die de reguliere media vaak links laten liggen. Hij heeft tien World Press Photo-prijzen ontvangen en heeft zeven boeken uitgegeven, waaronder 'Born Somewhere', een overzicht van de leefomstandigheden van kinderen in 27 verschillende landen.