NIKKOR-groothoekobjectieven gebruiken om de ‘Misleidende lijnen’ van Warschau zichtbaar te maken

Warschau staat bekend om de gevarieerde architectuur die de lange en kleurrijke geschiedenis van de stad weerspiegelt. Het vormde de perfecte locatie voor de Duitse fotograaf Max Leitner om prachtige architectuurfoto's te maken, met een eigen draai.
Kijk hoe Max met behulp van NIKKOR-groothoekobjectieven de unieke lijnen van de architectuur van de stad kon vastleggen, waarbij professioneel urban freerunner Benni Grams werd ingezet om het perspectief te verdraaien en optische illusies te creëren, waardoor de kijker zich afvraagt wat hij eigenlijk precies ziet.

Max Leitner over zijn ervaring: “We worden omringd door interessante lijnen en ik heb me altijd aangetrokken gevoeld door de mogelijkheden van fotografie om deze omgeving te ontleden. Doordat ik de lijnen van hedendaagse architectuur gebruik om de kijker te leiden, en soms te misleiden, kan ik het gewone veranderen in een nieuwe visuele uitbeelding. Door de compositie kan ik deze lijnen abstraheren en manipuleren, waardoor ik de kijker uitdaag de ruimte op een andere manier waar te nemen. We zijn naar Warschau gegaan om te kijken hoe ver we deze grenzen konden verleggen, waarbij we recht deden aan de schitterende hedendaagse architectuur overal in de stad.”

Max gebruikte de D850 en de volgende NIKKOR-groothoekobjectieven:

AF-S NIKKOR 16-35mm f/4G ED VR:Dit ultragroothoekobjectief beschikt over vibratiereductie en geeft daarom een stabiel beeld aan zowel de sensor als de zoeker. Het optische ontwerp biedt een uitstekende resolutie en een hoog contrast in uiteenlopende omstandigheden.

AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED: Dit lichtsterke groothoekobjectief voor professionele fotografen heeft een Nano Crystal-coating die de effecten van beeldschaduwen en lichtvlekken vermindert. Het objectief biedt scherpte van rand tot rand dat de scherpte van equivalente vast-brandpunt-objectieven overtreft.

AF-S NIKKOR 24mm f/1.4G ED: Dit professionele, zeer lichtsterke groothoekobjectief staat garant voor uitzonderlijk scherpe beelden, zelfs bij weinig licht. Het grote maximale diafragma levert ook een helder zoekerbeeld. Het objectief is tevens voorzien van een Silent Wave Motor voor een snelle en stille autofocus.

AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G: Professioneel groothoekobjectief met vaste brandpuntsafstand en een lichtsterk diafragma van f/1.4. Het objectief is voorzien van een asferisch lenselement voor een uitstekende resolutie en contrast. Dankzij de optische prestaties is dit robuuste en betrouwbare objectief bij uitstek geschikt voor fotografen die op zoek zijn naar een hardwerkend objectief.

Wat zit er in je fototas?

AF-S NIKKOR 16-35mm f/4G ED VR

AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED

AF-S NIKKOR 24mm f/1.4G ED

AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G