Nikon Imaging | België | Europe

16-05-2019

Nikon brengt firmwareversie 2.0 uit voor de Nikon Z 7 en Nikon Z 6

De nieuwe firmware biedt oogherkenning AF, uitbreiding van het AF-detectiebereik bij weinig licht en toevoeging van AE-tracking in de continue stand voor hoge snelheid (uitgebreid).

Amsterdam, 16 mei 2019: Nikon heeft vandaag het uitbrengen aangekondigd van firmwareversie 2.0 die de prestaties van haar full-frame systeemcamera's, de Nikon Z 7 en Nikon Z 6, verder zal verbeteren.

De volgende hoofdfuncties die in de upgrade zijn opgenomen, blijven de mogelijkheden voor visuele expressie uitbreiden:

1. Autofocus (AF) met oogherkenning in de fotostand 
2. Uitbreiding van het AF-detectiebereik bij weinig licht 
3. Toevoeging van de trackingfunctie voor automatische belichting (AE) aan de continue stand voor hoge snelheid (uitgebreid)

Primaire functies firmwareversie 2.0

1. Autofocus (AF) met oogherkenning in de fotostand
De nieuwe functie voor oogherkenning AF detecteert automatisch en stelt scherp op het menselijk oog in de stand automatisch veld-AF (AF-S, AF-C). Wanneer de ogen van meerdere personen worden gedetecteerd, kan de multi-selector of secundaire selector worden gebruikt om te selecteren op welk oog de camera scherpstelt, zelfs wanneer u door de elektronische zoeker kijkt. Nadat de foto is gemaakt, kan de gebruiker gemakkelijk controleren of het beeld scherpgesteld is door op de OK-knop te drukken, zodat kan worden ingezoomd op het oog dat als scherpstelpunt was bedoeld.

2. Uitgebreid AF-detectiebereik bij weinig licht
De nieuwe firmware maakt bij het opnemen van donkere of weinig verlichte scènes nog snellere autofocus mogelijk, bij zowel maken van foto's als het opnemen van video's. Het breidt het AF-detectiebereik* uit van -1 LW tot -2 LW op de Z 7 en van -2 LW tot -3,5 LW op de Z 6. Als de functie voor AF bij weinig licht van de Z 6 is ingeschakeld, wordt het beschikbare AF-detectiebereik bij weinig licht* uitgebreid** van -4 LW tot -6 LW, zodat het mogelijk is om zelfs bij donkerder omstandigheden autofocus te gebruiken.

3. AE-tracking (automatische belichting) in continue stand voor hoge snelheid (uitgebreid)
Voorheen werd de belichting na de eerste opname in een serie van snelle continu-opnamen vergrendeld. De firmwareversie 2.0 voegt echter ondersteuning voor AE-tracking in de continue stand voor hoge snelheid (uitgebreid) toe, waardoor de camera's belichting kunnen volgen net zoals deze scherpstellen (AF-tracking). Dit zorgt ervoor dat alle in een serie van snelle continu-opnamen vastgelegde beelden niet alleen scherp zijn maar ook een optimale belichting vertonen, zelfs als de helderheid van de scène tijdens de serieopname wijzigt.

De nieuwe firmware kan vanaf het downloadcentrum van Nikon worden gedownload (gratis): https://downloadcenter.nikonimglib.com/

NOTES TO EDITORS
* Bij het maken van foto's in de stand AF-S, ISO 100, f/2.0-objectief, bij 20° C
**Het AF-detectiebereik bij weinig licht overschrijdt met de Z 7 niet de -4 LW