16-05-2022

NIKON WINT VIJF RED DOT AWARDS, WAARONDER DE ONDERSCHEIDING 'BEST OF THE BEST' VOOR DE Z 9

Amsterdam, 16 mei 2022: Nikon is zeer verheugd te kunnen aankondigen dat vijf van haar producten zijn bekroond met de "Red Dot Award: Product Design 2022". Dit jaar was een bijzonder geslaagd jaar voor Nikon, omdat haar topklasse full-frame systeemcamera, de Nikon Z 9, werd bekroond met de onderscheiding 'Best of the Best'. Andere winnaars zijn onder meer de prachtig ontworpen Nikon Z fc en het micro-objectief met middellange tele NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S.

Bij de ontwerpwedstrijd van wereldklasse werden producten uit 60 landen ingediend die vervolgens werden beoordeeld door een panel van gerenommeerde ontwerpspecialisten uit de hele wereld. Tijdens het gehele beraadslagingsproces werd rekening gehouden met de mate van innovatie, functionaliteit, ergonomie en duurzaamheid, waarna de winnaars bekend werden gemaakt.

De winnende producten worden later dit jaar in de schijnwerpers gezet tijdens een exclusieve tentoonstelling in het Red Dot Design Museum in Essen, Duitsland.

Nikon's producten die met de "Red Dot Award: Product Design 2022" zijn bekroond, zijn de volgende:

NIKON Z 9, BEKROOND MET DE ONDERSCHEIDING 'BEST OF THE BEST'

De Z 9 is Nikon's meest geavanceerde topklasse camera ooit. De Z 9 is ontworpen voor diegenen die de grenzen van fotografie en video willen verleggen en is uitstekend geschikt voor professionele sport- en natuurfotografen en fotojournalisten die niet alleen een degelijke betrouwbaarheid willen, maar ook hogere eisen stellen aan het niveau van de EVF, de AF en het bedieningsgemak. Door de fenomenale beeldkracht van de Z 9 kunnen gebruikers ongeëvenaarde full-frame 8K-video van 24p tot 60p, 4K-video van 24p tot 120p en time-lapse-video´s in de camera opnemen, waardoor ze hun volledige creativiteit tot uiting kunnen laten komen.

NIKON Z fc

De unieke, stijlvolle en indrukwekkende Nikon Z fc-systeemcamera is gemaakt voor perfectie en combineert een schitterend retro-ontwerp met geavanceerde technologie. De Z fc put uit het erfgoed en de ongeëvenaarde innovatiegeschiedenis van Nikon en is geïnspireerd door Nikon's FM2 SLR-filmcamera uit 1982. Dankzij de geavanceerde functies die een authentieke stijl en prestaties combineren, zullen professionele fotografen én amateurs gegarandeerd indruk maken doordat alledaagse momenten worden omgezet in spectaculaire beelden. 

MICRO-OBJECTIEF MET MIDDELLANGE TELE: DE NIKKOR Z MC 105MM F/2.8 VR S

Het NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S-objectief is een professioneel S-line macro-objectief dat verbluffende details kan vastleggen en daarmee een revolutie in diepte en helderheid teweeg brengt. Dankzij de middellange telebeeldhoek is dit objectief geoptimaliseerd voor macro-opnamen in foto- of videoformaat en is het ook een geweldig objectief voor gedetailleerde portretten: zowel de scherpte en het contrast als de bokeh zijn ongelooflijk. 

SUPERTELEOBJECTIEF MET VAST BRANDPUNT: DE NIKKOR Z 400MM F/2.8 TC VR S

De NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S garandeert realistische en uitzonderlijke beelden door een prachtige bokeh en een hoge resolutie te verwezenlijken. Met een ingebouwde 1,4x-teleconverter en een nieuwe coating die de hoogste anti-reflectieprestaties in de NIKKOR-geschiedenis biedt, ondersteunt de NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S de creativiteit van professionele fotografen volledig.

STAANDE MICROSCOOP: DE ECLIPSE SI

De ECLIPSE Si is een staande microscoop die is voorzien van een aantal intelligente tijdbesparende functies, een automatische uitschakelstand en een ergonomisch ontwerp dat fysieke belasting door langdurig gebruik van de microscoop vermindert. Bovendien is de ECLIPSE Si vanwege de mogelijkheden om op afstand beelden te delen ideaal voor virtuele consultatie- en lesdoeleinden.

De Red Dot Design Award is een wedstrijd van wereldklasse die een rijke geschiedenis van 67 jaar kent en waarmee de beste ontwerpen en bedrijven worden geëerd. Ga voor meer informatie naar de website https://www.red-dot.org/

Over Nikon

Nikon is een toonaangevende leverancier van beeldverwerkingsproducten en -services. De innovatieve optiektechnologie, van consumentencamera's en professionele camera's tot objectieven, systeemaccessoires en sport en recreatieve optics, is het resultaat van meer dan 100 jaar ervaring. Het merk wordt wereldwijd erkend vanwege het stellen van nieuwe standaarden voor ontwerp en prestaties, waarbij Nikon's revolutionaire systeemcamera's uit de Z-serie en NIKKOR Z-objectieven een nieuwe dimensie van optische kwaliteitskenmerken vertegenwoordigen.
Nikon zet zich in voor een toonaangevende beeldverwerkingscultuur en stelt enkele van de beste creatieve kunstenaars ter wereld in staat hun creatieve mogelijkheden te ontplooien door middel van het vertellen van visuele verhalen. Met de bekroonde fotoapparatuur van Nikon kunnen fotografen en videografen hun creatieve visie op het hoogste niveau realiseren. De bekroonde sport en recreatieve optics brengen de wereld dichterbij voor alles wat je maar doet, van vogelspotten en sterrenkijken tot theaterbezoek, golf en verre vakanties.

Als vertrouwde, op de toekomst gerichte partner verenigt Nikon makers van inhoud op allerlei niveaus via een betrokken gemeenschap, een ongeëvenaarde technische expertise, toegang tot educatieve bronnen en initiatieven zoals de Nikon School.