09-06-2022

VOOR ELK AVONTUUR. NIKON KONDIGT TWEE NIEUWE PROSTAFF-VERREKIJKERS AAN.

Amsterdam, 9 juni 2022: Vandaag introduceert Nikon twee nieuwe modellen in de PROSTAFF-familie: de PROSTAFF P7-verrekijker en de PROSTAFF P3-verrekijker. Beide modellen zijn perfect geschikt voor verschillende hobby’s, waaronder vogelspotten en wilde dieren observeren. De PROSTAFF P7 biedt een uitstekende resolutie en hoog-contrastbeelden. De kleinere PROSTAFF P3 is net zo aantrekkelijk en robuust als zijn grotere broer en is heel gemakkelijk in gebruik, waardoor het een ideale keuze is voor de beginnende gebruiker.

De PROSTAFF P7-verrekijker bouwt voort op de reeds uitmuntende reputatie van zijn voorganger (de PROSTAFF 7S) en biedt optische prestaties die de verwachtingen van dit prijsniveau ver zullen overtreffen. Gebruikers zullen enthousiast zijn over het schitterend heldere, scherpe beeld, zelfs bij weinig licht. De PROSTAFF P7 beschikt ook over een vergrendelbaar dioptriesysteem, zodat gebruikers het beeld zeer nauwkeurig kunnen scherpstellen.

De PROSTAFF P3-verrekijker vervangt de gewaardeerde PROSTAFF 3S en biedt gebruikers een no-nonsens instapmodel tot kwaliteitsoptiek. Dankzij een meerlaagse coating op de lenzen en een sterk reflecterende coating van een zilverlegering op de spiegeloppervlakken van de prisma’s, biedt de PROSTAFF P3 een schitterend helder beeld waar iedereen van kan genieten.

Beide modellen bieden de gebruiker een compacte vormgeving en een grote schijnbare beeldhoek, zodat het gemakkelijk wordt om onderwerpen die snel of onverwachts bewegen te vinden en te volgen. Beide modellen zijn waterdicht en klaar voor het avontuur.

Adam Randall, Product Manager, Nikon Europe, vertelt: “We zijn heel verheugd dat we twee nieuwe PROSTAFF-modellen kunnen aanbieden, de ene voor de serieuze hobbyist en de andere voor de beginnende gebruiker van een verrekijker. Beide modellen zijn compact, lichtgewicht en robuust. Dat is heel fijn, want dan kun je ze gemakkelijk in een tas stoppen of om je hals hangen zonder ongemak. En met de keuze uit vier maten per model, is het gemakkelijk om de perfecte vergroting en lensdiameter te vinden voor uw behoeften.”

Overzicht van belangrijke kenmerken: PROSTAFF P7

Hoogwaardige verrekijker voor de hobbyist: optisch ontwerp van hoge kwaliteit met meerlaagse coating op alle lenzen en prisma’s voor beelden met grotere helderheid. Dakkantprisma’s met fasecorrectiecoating zorgen voor een uitstekende resolutie, zelfs bij weinig licht.
Kies uw gewenste grootte: beschikbaar in de grootten 8x42, 10x42, 8x30 en 10x30.
Brede schijnbare beeldhoek: de PROSTAFF P7 8x30-verrekijker biedt een extreem brede schijnbare beeldhoek van 62,6° en de PROSTAFF P7 10x42-verrekijker biedt een nog bredere schijnbare beeldhoek van 62,9°.
Perfecte scherpstelling: met de dioptrieregelaar op de rechtercilinder kunt u de scherpstelling kalibreren om de verschillen in zicht tussen uw ogen te corrigeren. Zodra u de dioptrie hebt ingesteld, kunt u de regelaar vergrendelen om onbedoelde bijstelling te voorkomen.
Supersterk: waterdicht (tot 1 m gedurende 10 minuten) en dankzij het condensvrije ontwerp blijft het beeld helder, ongeacht het weer. Rubberen bekleding beschermt de verrekijker tegen stoten en schokken.
Extreem comfortabel: elk PROSTAFF P7-model biedt een lange oogafstand (15 mm of meer), waardoor deze verrekijker perfect is voor brildragers. Met de draai- en schuifbare rubberen oogschelpen met meerdere klikinstellingen kunt u eenvoudig de juiste oogpositie instellen als u geen bril draagt.
Gemakkelijk schoon te houden: dankzij de olie- en waterafstotende coating op de objectieflens en de oculairs kunt u vocht, vingerafdrukken en vuil gemakkelijk wegvegen.

Overzicht van belangrijke kenmerken: PROSTAFF P3

Verrekijker voor beginnende hobbyisten: de lenzen hebben een meerlaagse coating voor beelden met grotere helderheid en op de spiegeloppervlakken van de prisma’s is een sterk reflecterende coating van een zilverlegering aangebracht.
Kies uw gewenste grootte: beschikbaar in de grootten 8x42, 10x42, 8x30 en 10x30.
Brede schijnbare beeldhoek: de PROSTAFF P3 8x30-verrekijker biedt een extreem brede schijnbare beeldhoek van 62,6° en de PROSTAFF P3 10x42-verrekijker biedt een nog bredere schijnbare beeldhoek van 62,9°.
Supersterk: waterdicht (tot 1 m gedurende 10 minuten) en dankzij het condensvrije ontwerp blijft het beeld helder, ongeacht het weer. Rubberen bekleding beschermt de verrekijker tegen stoten en schokken.
Extreem comfortabel: elk PROSTAFF P3-model biedt een lange oogafstand (15 mm of meer), waardoor deze verrekijker perfect is voor brildragers. Met de draai- en schuifbare rubberen oogschelpen met meerdere klikinstellingen kunt u eenvoudig de juiste oogpositie instellen als u geen bril draagt.

Over Nikon

Nikon is een toonaangevende leverancier van beeldverwerkingsproducten en -services. De innovatieve optiektechnologie, van consumentencamera’s en professionele camera's tot objectieven, systeemaccessoires en sport en recreatieve optics, is het resultaat van meer dan 100 jaar ervaring. Het merk wordt wereldwijd erkend vanwege het stellen van nieuwe standaarden voor ontwerp en prestaties, waarbij Nikon’s revolutionaire systeemcamera’s uit de Z-serie en NIKKOR Z-objectieven een nieuwe dimensie van optische prestaties vertegenwoordigen.

Nikon zet zich in voor een toonaangevende beeldverwerkingscultuur en stelt enkele van de beste creatieve kunstenaars ter wereld in staat hun creatieve mogelijkheden te ontplooien door middel van het vertellen van visuele verhalen. Met de bekroonde fotoapparatuur van Nikon kunnen fotografen en videografen hun creatieve visie op het hoogste niveau realiseren. De bekroonde sport en recreatieve optics brengen de wereld dichterbij voor alles wat je maar doet, van vogelspotten en sterrenkijken tot theaterbezoek, golf en verre vakanties.

Als vertrouwde, op de toekomst gerichte partner verenigt Nikon makers van inhoud op allerlei niveaus via een betrokken gemeenschap, een ongeëvenaarde technische expertise, toegang tot educatieve bronnen en initiatieven zoals de Nikon School.